Hogeschool Rotterdam

Master Advanced Nursing Practice

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

De opleiding Advanced Nursing Practice is een tweejarige masteropleiding tot verpleegkundig specialist.

De verpleegkundig specialist is een professional die in nauwe samenwerking met de arts zelfstandig en structureel een aantal verpleegkundige en medische taken uitvoert. De verpleegkundig specialist is een expert op talloze terreinen in de praktijk van de gezondheidszorg: houdt spreekuren voor patiŽnten met hartfalen, verricht nazorg bij patiŽnten met borstkanker of na een beroerte, biedt wondzorg, coŲrdineert behandelprogrammaís, begeleidt patiŽnten bij thoraxchirurgie, houdt spreekuur voor cliŽnten met Autisme Spectrum Stoornissen etc. Daarnaast kan de verpleegkundig specialist zorgpaden ontwikkelen, is hij een expert in Evidence Based Practice en kan hij richtlijnen implementeren.

De verpleegkundig specialist richt zich, binnen een eigen deskundigheidsprofiel, op de ziekte zelf. Als verpleegkundig specialist heeft u een zelfstandige behandelrelatie met patiŽnten, bent u verantwoordelijk voor de werkzaamheden die u daarbinnen verricht en werkt u multidisciplinair. Omdat het Ďevidence basedí werken in de functie van wezenlijk belang is, zijn methodologie en onderzoekstechnieken in het onderwijsprogramma opgenomen.

Opleidingsinhoud

Hij/zij verricht professionele handelingen (al dan niet onder supervisie van een arts) op het terrein van de medische en verpleegkundige diagnostiek, stelt behandelplannen op, voert deze uit en verwijst door naar derden. Tevens voert de Nurse Practitioner een aantal voorbehouden handelingen uit, zoals injecties en puncties. De NP werkt vooral in ziekenhuizen, verpleeghuizen, huisartsenpraktijk, thuiszorg en geestelijke gezondheidszorg.

Vooropleiding

Voor de masteropleidingen gelden verschillende aanmeldprocedures. Ook de wijze waarop je informatie kunt aanvragen kan verschillen. Informeer bij de school naar keuze naar de mogelijkheden.

Opleidingsduur

2 jaar

Kosten

In het hoger onderwijs moet je collegegeld betalen aan de hogeschool of universiteit die door de overheid gefinancierd wordt. Bij een hoger onderwijsinstelling die door de overheid gefinancierd wordt, is het collegegeld voor bepaalde groepen vastgesteld. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school.

  • Voltijdse opleiding:
Voor het studiejaar 2019/2020 (start 1 september) is het wettelijke collegegeld vastgesteld op Ä 2.083,-

  • Deeltijd of duale opleiding:
Volg je een deeltijd of duale opleiding dan bedraagt het collegegeld voor het studiejaar 2019/2020 tussen de Ä 1.240,- en de Ä 2.083,-. Dit bedrag wordt door de instelling vastgesteld.

Het wettelijk collegegeld wordt jaarlijks geÔndexeerd.

Vervolgopleiding

Na deze opleiding kun je doorstromen naar een aansluitende masteropleiding aan een universiteit.

Gratis informatie aanvragen

Selecteer ťťn of meerdere instellingen waarvan je informatie wil aanvragen.

Scholen / instellingen

Onderstaand de lijst met instellingen die deze opleiding geven.

 
School / instelling Leerweg
Amsterdam - Hogeschool Inholland Voltijd Deeltijd Duaal
Groningen - Hanzehogeschool Groningen Voltijd Deeltijd Duaal
Heerlen - Zuyd Hogeschool Voltijd Deeltijd Duaal
Leiden - Hogeschool Leiden Voltijd Deeltijd Duaal
Nijmegen - Hogeschool van Arnhem en Nijmegen Voltijd Deeltijd Duaal
Rotterdam - Hogeschool Rotterdam Voltijd Deeltijd Duaal

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.