Hogeschool Rotterdam

Interior Architecture: Research + Design

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Interieurarchitectuur heeft als artistieke ontwerpdiscipline grote invloed op onze leefomgeving. De moderne maatschappij stelt steeds hogere eisen aan die leefomgeving.

Opleidingsinhoud

Je leeft tegenwoordig in een internationale smeltkroes van diverse etnische culturen, waarin bewustzijn van je omgeving om nieuwe gedragscodes vraagt en waarin high tech communicatietechnologie nieuwe dimensies toevoegt aan het beleven van tijd en ruimte. Architectuur, en in het bijzonder interieurarchitectuur, dient zich te richten op de behoeften van een veranderende maatschappij. Daarin is ook de rol van het ontwerpen zelf aan verandering onderhevig.

Vooropleiding

Voor de actuele eisen aan de vooropleiding verwijzen we je naar de website van de aanbieder.

Opleidingsduur

1-2

Kosten

In het hoger onderwijs moet je collegegeld betalen aan de hogeschool of universiteit. Bij een hoger onderwijsinstelling die door de overheid gefinancierd wordt, is het collegegeld voor bepaalde groepen vastgesteld. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school.

  • Voltijdse opleiding:
Voor het studiejaar 2019/2020 (start 1 september) is het wettelijke collegegeld vastgesteld op € 2.083,-

  • Deeltijd of duale opleiding:
Volg je een deeltijd of duale opleiding dan bedraagt het collegegeld voor het studiejaar 2019/2020 tussen de € 1.240,- en de € 2.083,-. Dit bedrag wordt door de instelling vastgesteld.

Het wettelijk collegegeld wordt jaarlijks geïndexeerd.

Vervolgopleiding

Na deze opleiding kun je doorstromen naar een aansluitende masteropleiding aan een universiteit.

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.