Hogeschool Van Hall Larenstein

AD Melkveehouderij

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Het moderne melkveehouderijbedrijf wordt steeds groter. Er moet tegen een scherpe kostprijs worden geproduceerd binnen een strakke regelgeving. Dit vergt een groot innovatief vermogen van de sector. En hierin ligt een interessante uitdaging voor jou! Weten HOE je moet managen (praktische inslag) en WAAROM je het zo doet (theoretische achtergrond). Een echte gesprekspartner zijn voor adviseurs, vertegenwoordigers, accountants en de relatiebeheerders van een bank. De melkveehouderij kunnen promoten! Niet alleen in Nederland maar overal ter wereld liggen er kansen voor jonge, enthousiaste melkveedeskundigen uit Nederland.

Opleidingsinhoud

Deze één tot twee-jarige opleiding is ideaal voor studenten die bijvoorbeeld al in een familiebedrijf werken en een vierjarige studie te lang en te uitgebreid vinden.

Wil je niets liever dan zelf koeien managen? In het thuisbedrijf stappen? Als bedrijfsleider aan de slag? Ben je er achter gekomen dat je nog meer wilt leren over de melkveehouderij, maar vind je een 3- of 4- jarige opleiding te lang en te breed? Dan is deze korte hbo-opleiding Melkveehouderij echt iets voor jou!

Vooropleiding

Voor de actuele eisen aan de vooropleiding verwijzen we je naar de website van de aanbieder.

Opleidingsduur

1-2 jaar

Kosten

In het hoger onderwijs moet je collegegeld betalen aan de hogeschool of universiteit. Bij een hoger onderwijsinstelling die door de overheid gefinancierd wordt, is het collegegeld voor bepaalde groepen vastgesteld. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school.

  • Voltijdse opleiding (VTO):
Voor het studiejaar 2020-2021 is het wettelijke collegegeld € 2.143,-.
Voor het studiejaar 2021-2022 is dit € 1.084,- (Vanwege de coronamaatregelen is het wettelijk collegegeld in het studiejaar 2021-2022 eenmalig 50% lager).

  • Deeltijd (DTO) of duale opleiding (DUA):
Volg je een deeltijd of duale opleiding dan bedraagt het collegegeld voor het studiejaar 2020/2021 tussen de € 1.276,- en de € 2.143,-. Dit bedrag wordt door de instelling vastgesteld.

Het wettelijk collegegeld wordt jaarlijks geïndexeerd.

Vervolgopleiding

Na het behalen van een associate degree-opleiding kun je een hbo-bacheloropleiding doen. Vaak kun je de hbo-bacheloropleiding in een verkort traject volgen.
Ook kun je met een associate degree-diploma doorstromen naar de arbeidsmarkt.

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.