Hogeschool Rotterdam

Arts & Crafts (Ad)

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

De Associate degree leidt je in twee jaar op tot vormgever in één van de volgende studierichtingen: Mode/Accessoires, Interieur/Meubel of Sieraden/Producten. Tijdens je studie ligt het accent op vakmanschap en ondernemerschap. Binnen de deeltijdvariant ontwikkel je je verder als ondernemer door studie en werk te combineren. Bij de voltijdrichting vind je aansluiting met de beroepspraktijk door stages en praktijkopdrachten. Met kernprojecten, vaktheorie en vakklassen diep je jouw creativiteit en vakspecifieke vaardigheden verder uit. Je neemt deel aan nationale en internationale projecten en leert unieke, herkenbare producten te ontwerpen die hun oorsprong vinden in techniek en materiaal. De focus op ondernemerschap zorgt ervoor dat je meer inzicht krijgt in jouw positie binnen de arbeidsmarkt. Je leert bedrijfsmatig en commercieel denken, functioneren en presenteren, zodat je jouw producten met vertrouwen op de markt kunt brengen.

Vooropleiding

Voor de actuele eisen aan de vooropleiding verwijzen we je naar de website van de aanbieder.

Opleidingsduur

2 jaar

Kosten

In het hoger onderwijs moet je collegegeld betalen aan de hogeschool of universiteit. Bij een hoger onderwijsinstelling die door de overheid gefinancierd wordt, is het collegegeld voor bepaalde groepen vastgesteld. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school.

  • Voltijdse opleiding:
Voor het studiejaar 2019/2020 (start 1 september) is het wettelijke collegegeld vastgesteld op € 2.083,-

  • Deeltijd of duale opleiding:
Volg je een deeltijd of duale opleiding dan bedraagt het collegegeld voor het studiejaar 2019/2020 tussen de € 1.240,- en de € 2.083,-. Dit bedrag wordt door de instelling vastgesteld.

Het wettelijk collegegeld wordt jaarlijks geïndexeerd.

Vervolgopleiding

Na deze opleiding kun je doorstromen naar een aansluitende masteropleiding aan een universiteit.

Beroepseisen: Wat wordt er van je verwacht?

Dit studieprogramma richt zich op professionals en afgestudeerden uit het middelbaar beroepsonderwijs die vormgeven vanuit kennis van techniek en vaardigheid met materiaal.

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.