Hogeschool Rotterdam

Maintenance & Mechanics

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

De opleiding International Maintenance Management stelt je in staat je als onderhoudsengineer of als maintenance proffesional verder te ontwikkelen en je kennis te verdiepen. Denk hierbij aan het onderhouden en beheersen van kapitaalgoederen zoals vliegtuigen, schepen, wegen en energiecentrales. Veiligheid en duurzaamheid zijn hierin belangrijke aspecten.

Deze opleiding is met name bedoeld voor afgestudeerden uit het mbo en professionals, die hun technische kennis willen verdiepen en hun communicatieve en leidinggevende vaardigheden verder willen ontwikkelen.

Opleidingsinhoud

De hbo- opleiding International Maintenance Management heeft een internationale oriëntatie. Zo zijn de lessen in het Engels en komen er nationale en internationale studenten samen in een klas. Daarnaast wordt er nauw samengewerkt met nationale en internationale bedrijven.

De opleiding bestaat uit drie expertisegebieden: Technologie, Bedrijfskunde en Communicatie & Management.

Vooropleiding

Voor de actuele eisen aan de vooropleiding verwijzen we je naar de website van de aanbieder.

Opleidingsduur

2 jaar

Kosten

In het hoger onderwijs moet je collegegeld betalen aan de hogeschool of universiteit. Bij een hoger onderwijsinstelling die door de overheid gefinancierd wordt, is het collegegeld voor bepaalde groepen vastgesteld. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school.

  • Voltijdse opleiding:
Voor het studiejaar 2019/2020 (start 1 september) is het wettelijke collegegeld vastgesteld op € 2.083,-

  • Deeltijd of duale opleiding:
Volg je een deeltijd of duale opleiding dan bedraagt het collegegeld voor het studiejaar 2019/2020 tussen de € 1.240,- en de € 2.083,-. Dit bedrag wordt door de instelling vastgesteld.

Het wettelijk collegegeld wordt jaarlijks geïndexeerd.

Vervolgopleiding

Na deze opleiding kun je doorstromen naar een aansluitende masteropleiding aan een universiteit.

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.