Hogeschool Rotterdam

Management in de Zorg (Ad)

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Je werkt in de zorg. Je hebt de ambitie om coördinerende taken of leidinggevende functie uit te voeren. Dan is de Associate degree Management in de Zorg iets voor jou.

Je werkt al als professional in de gezondheidszorg of maatschappelijke dienstverlening en bent toe aan een volgende stap in je loopbaan. Ook als je reeds werkzaam bent in een leidinggevende functie zoals zorgcoördinator, eerste verantwoordelijke, teamleider of teamoudste en je kennis en vaardigheden wil uitbreiden is dit een uitstekende match.

Je werkt bijvoorbeeld in een algemeen, academisch of categoraal ziekenhuis, een geestelijke gezondheidszorginstelling, een verpleeg- of verzorgingshuis, in de psychiatrie, thuiszorg, eerstelijnszorg, zoals gezgezondheidszorgcentra, huisartsenposten en apotheken of kinderopvang

Opleidingsinhoud

De Associate Degree is een praktische volwaardige opleiding op hbo-niveau. Tijdens de opleiding werken we met competentiegericht onderwijs. De competenties van de Associate degree richten zich op het operationeel leidinggeven.

Alle aspecten van het operationeel leidinggeven komen aan de orde. Dit gebeurt aan de hand van begeleide lessen, gezamenlijke opdrachten gericht op de praktijk en vaardigheidstrainingen. We laten de praktijk van de studenten zo veel mogelijk aansluiten op de opleidingsopdrachten.
Zo leer je bedrijfsmatig handelen, ontwikkel je analytisch vermogens en communicatieve vaardigheden en leer je zelfreflectie toe te passen.

Vooropleiding

Voor de actuele eisen aan de vooropleiding verwijzen we je naar de website van de aanbieder.

Opleidingsduur

2 jaar

Kosten

In het hoger onderwijs moet je collegegeld betalen aan de hogeschool of universiteit. Bij een hoger onderwijsinstelling die door de overheid gefinancierd wordt, is het collegegeld voor bepaalde groepen vastgesteld. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school.

  • Voltijdse opleiding:
Volg je een voltijdse opleiding dan bedraagt het collegegeld voor het studiejaar 2023/2024 € 2.314,-

  • Deeltijd of duale opleiding:
Volg je een deeltijd of duale opleiding dan bedraagt het collegegeld voor het studiejaar 2023/2024 tussen de € 1.377,- en maximaal € 2.314,-. Dit bedrag wordt door de instelling vastgesteld.

Het wettelijk collegegeld wordt jaarlijks geïndexeerd.

Vervolgopleiding

Na het behalen van een associate degree-opleiding kun je een hbo-bacheloropleiding doen. Vaak kun je de hbo-bacheloropleiding in een verkort traject volgen. Ook kun je met een associate degree-diploma doorstromen naar de arbeidsmarkt.

Beroepseisen: Wat wordt er van je verwacht?

Je moet relevante werkervaring hebben in de gezondheidszorg, dienstverlening en/of welzijn. Tijdens de opleiding Management in de Zorg is een dienstverband in de zorg van minimaal 20 uur in de week verplicht. Je kunt wat je leert direct vertalen naar en toepassen in je werksituatie.

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.