HZ University of Applied Sciences

AD Management

HBO-opleiding
80113
2 jaar
Voltijd, Deeltijd
Assoicate Degree

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Deze Ad richt zich op professionals en afgestudeerden uit het mbo, die als officemanager binnen organisaties en bedrijven willen doorgroeien.

Het Ad-programma leidt op voor twee typen functies: managementondersteunende functies en leidinggevende functies. Als voorbeeld voor managementondersteunende functies kun je denken aan ondersteunend medewerker kwaliteitszorg, projectcoördinator, sales-assistant, juridisch medewerker of ambtelijk secretaris.

Als voorbeeld voor leidinggevende functies kun je denken aan hoofd secretariaat, teamleider of locatiemanager.

Als je na je middelbare beroepsopleiding graag je organisatorische en managementkennis en -vaardigheden wilt uitbreiden, zit je bij deze Ad goed. De laatste jaren veranderen bedrijven en organisaties steeds sneller en worden werkprocessen complexer. Daardoor groeit de behoefte aan een hoger opgeleide officemanager, die deze veranderingen zelfstandig, organisatorisch en coördinerend begeleidt. De Ad ‘Officemanagement’ stelt jou in staat om als officemanager hét interne aanspreekpunt te zijn dat als geen ander bruggen weet te slaan tussen de inhoudelijke professionals, het management en de front- en backoffice.

Opleidingsinhoud

Het Ad-programma is een praktische en volwaardige opleiding op hbo-niveau en vormt een niveau tussen de mbo-4 en de hbo-bacheloropleiding Management, Economie en Recht. Er wordt voortgebouwd op de kennis die in de mbo-opleidingen aan de orde is geweest.

Het Ad-programma is opgebouwd rond vier thema's: de in- en externe omgeving van organisaties, organisatieprocessen, innovatie- en externe veranderingen en projectmanagement/leidinggeven. Elk semester komt een van deze vier thema's in het programma aan de orde. Daarbij ligt de nadruk op het leren verbinden van praktische en theoretische concepten met het handelen in de (eigen) praktijk. De kennis die je tjidens de twee jaren krijgt, is ondersteunend/verdiepend voor het praktijkgedeelte binnen het curriculum. Deze praktijklijn wordt via praktijk- en projectopdrachten in het programma uitgewerkt en - voor de deeltijdstudenten - gekoppeld aan de werkplek. Studieloopbaancoaching is een belangrijk aspect binnen het programma. Hierbij wordt gewerkt aan de persoonlijke ontwikkeling door middel van een portfolio. Reflectie een intervisie staan hierbij centraal.

Vooropleiding

Voor de actuele eisen aan de vooropleiding verwijzen we je naar de website van de aanbieder.

Opleidingsduur

2 jaar

Kosten

In het hoger onderwijs moet je collegegeld betalen aan de hogeschool of universiteit. Bij een hoger onderwijsinstelling die door de overheid gefinancierd wordt, is het collegegeld voor bepaalde groepen vastgesteld. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school.

  • Voltijdse opleiding:
Volg je een voltijdse opleiding dan bedraagt het collegegeld voor het studiejaar 2023/2024 € 2.314,-

  • Deeltijd of duale opleiding:
Volg je een deeltijd of duale opleiding dan bedraagt het collegegeld voor het studiejaar 2023/2024 tussen de € 1.377,- en maximaal € 2.314,-. Dit bedrag wordt door de instelling vastgesteld.

Het wettelijk collegegeld wordt jaarlijks geïndexeerd.

Vervolgopleiding

Na het behalen van een associate degree-opleiding kun je een hbo-bacheloropleiding doen. Vaak kun je de hbo-bacheloropleiding in een verkort traject volgen. Ook kun je met een associate degree-diploma doorstromen naar de arbeidsmarkt.

Gratis informatie aanvragen

Selecteer één of meerdere instellingen waarvan je informatie wil aanvragen.

Scholen / instellingen

Onderstaand de lijst met instellingen die deze opleiding geven.

 
School / instelling Leerweg
Almere - Windesheim Voltijd Deeltijd Duaal
Roosendaal - HZ University of Applied Sciences Voltijd Deeltijd Duaal
Rotterdam - Hogeschool Rotterdam Voltijd Deeltijd Duaal
Zwolle, Almere - Christelijke Hogeschool Windesheim Voltijd Deeltijd Duaal

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.