Accountancy (AD)

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

De Associate degree Accountancy stoomt je klaar voor een baan in de financiŽle sector. Na twee jaar kun je professionals ondersteunen op het gebied van de financiŽle en/of fiscale dienstverlening.

Je richt je vooral op de fiscale praktijk in het midden- en kleinbedrijf. Je hebt een brede adviesfunctie, doet samenstelwerkzaamheden en verzorgt belastingaangiftes. Je levert een belangrijke bijdrage aan de administratieve organisatie. Verder ondersteun je de accountant bij het verrichten van onderzoeken met betrekking tot fraude, fusies en overnames.

Na de opleiding heb je aantoonbare kennis van en inzicht in de fiscale regels. Je leert hoe je bezwaarschriften moet indienen en jaarrekeningen samenstelt, hoe je verantwoordelijkheid toont en initiatieven neemt om problemen op te lossen.

Opleidingsinhoud

De Associate degree Accountancy is een twee jarig programma.
In het eerste jaar leg je een brede basis. Je werkt aan projecten en praktijkonderdelen. In het eerste jaar volg je onderwijs met colleges, workshops, trainingen, projecten, groepsopdrachten en tentamens. Daarnaast richt je je op het aanscherpen van je vaardigheden, zoals op het gebied van communicatie.

In het tweede jaar ga je dieper in op de onderwijseenheden uit het eerste jaar. De laatste twee blokken van het jaar besteed je aan het afstuderen. Tijdens je studie volg je hoor- en werkcolleges, ga je op excursie en werk je zelfstandig. Je voert, alleen of met je medestudenten, ook praktijkopdrachten uit. Verder maak je je vaardigheden eigen als rapporteren, presenteren, onderhandelen en vergaderen.

Vooropleiding

Voor de actuele eisen aan de vooropleiding verwijzen we je naar de website van de aanbieder.

Opleidingsduur

2 jaar

Kosten

In het hoger onderwijs moet je collegegeld betalen aan de hogeschool of universiteit. Bij een hoger onderwijsinstelling die door de overheid gefinancierd wordt, is het collegegeld voor bepaalde groepen vastgesteld. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school.

  • Voltijdse opleiding:
Volg je een voltijdse opleiding dan bedraagt het collegegeld voor het studiejaar 2023/2024 Ä 2.314,-

  • Deeltijd of duale opleiding:
Volg je een deeltijd of duale opleiding dan bedraagt het collegegeld voor het studiejaar 2023/2024 tussen de Ä 1.377,- en maximaal Ä 2.314,-. Dit bedrag wordt door de instelling vastgesteld.

Het wettelijk collegegeld wordt jaarlijks geÔndexeerd.

Vervolgopleiding

Na het behalen van een associate degree-opleiding kun je een hbo-bacheloropleiding doen. Vaak kun je de hbo-bacheloropleiding in een verkort traject volgen. Ook kun je met een associate degree-diploma doorstromen naar de arbeidsmarkt.

Gratis informatie aanvragen

Selecteer ťťn of meerdere instellingen waarvan je informatie wil aanvragen.

Scholen / instellingen

Onderstaand de lijst met instellingen die deze opleiding geven.

 
School / instelling Leerweg
Eindhoven - Fontys Hogescholen Voltijd Deeltijd Duaal
Roosendaal, Den Bosch - Avans Hogeschool Voltijd Deeltijd Duaal
Rotterdam - Hogeschool Rotterdam Voltijd Deeltijd Duaal

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.