Hogeschool Rotterdam

Accountancy (AD)

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

De Associate degree Accountancy stoomt je klaar voor een baan in de financiŽle sector. Na twee jaar kun je professionals ondersteunen op het gebied van de financiŽle en/of fiscale dienstverlening.

Je richt je vooral op de fiscale praktijk in het midden- en kleinbedrijf. Je hebt een brede adviesfunctie, doet samenstelwerkzaamheden en verzorgt belastingaangiftes. Je levert een belangrijke bijdrage aan de administratieve organisatie. Verder ondersteun je de accountant bij het verrichten van onderzoeken met betrekking tot fraude, fusies en overnames.

Na de opleiding heb je aantoonbare kennis van en inzicht in de fiscale regels. Je leert hoe je bezwaarschriften moet indienen en jaarrekeningen samenstelt, hoe je verantwoordelijkheid toont en initiatieven neemt om problemen op te lossen.

Opleidingsinhoud

De Associate degree Accountancy is een twee jarig programma.
In het eerste jaar leg je een brede basis. Je werkt aan projecten en praktijkonderdelen. In het eerste jaar volg je onderwijs met colleges, workshops, trainingen, projecten, groepsopdrachten en tentamens. Daarnaast richt je je op het aanscherpen van je vaardigheden, zoals op het gebied van communicatie.

In het tweede jaar ga je dieper in op de onderwijseenheden uit het eerste jaar. De laatste twee blokken van het jaar besteed je aan het afstuderen. Tijdens je studie volg je hoor- en werkcolleges, ga je op excursie en werk je zelfstandig. Je voert, alleen of met je medestudenten, ook praktijkopdrachten uit. Verder maak je je vaardigheden eigen als rapporteren, presenteren, onderhandelen en vergaderen.

Vooropleiding

Je wordt toegelaten tot de Associate degree Accountancy als je in het bezit bent van een havo- of vwo-diploma of een mbo-diploma (niveau 4). Een afgestudeerde havist of vwoíer moet bovendien ook nog over het juiste profiel beschikken

Havo
Profiel: C&M, E&M, N&G en N&T

Vwo
Profiel: Economie of M&O, E&M, N&G, N&T

Heb je niet de juiste vooropleiding, dan is het mogelijk om een toelatingsonderzoek te doen. Voorwaarde is wel dat je 21 jaar of ouder bent op het moment dat de opleiding start.

Opleidingsduur

2 jaar

Kosten

In het hoger onderwijs moet je collegegeld betalen aan de hogeschool of universiteit. Bij een hoger onderwijsinstelling die door de overheid gefinancierd wordt, is het collegegeld voor bepaalde groepen vastgesteld. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school.

  • Voltijdse opleiding:
Voor het studiejaar 2019/2020 (start 1 september) is het wettelijke collegegeld vastgesteld op Ä 2.083,-

  • Deeltijd of duale opleiding:
Volg je een deeltijd of duale opleiding dan bedraagt het collegegeld voor het studiejaar 2019/2020 tussen de Ä 1.240,- en de Ä 2.083,-. Dit bedrag wordt door de instelling vastgesteld.

Het wettelijk collegegeld wordt jaarlijks geÔndexeerd.

Vervolgopleiding

Na deze opleiding kun je doorstromen naar een aansluitende masteropleiding aan een universiteit.

Gratis informatie aanvragen

Selecteer ťťn of meerdere instellingen waarvan je informatie wil aanvragen.

Scholen / instellingen

Onderstaand de lijst met instellingen die deze opleiding geven.

 
School / instelling Leerweg
Eindhoven - Fontys Hogescholen Voltijd Deeltijd Duaal
Roosendaal, Den Bosch - Avans Hogeschool Voltijd Deeltijd Duaal
Rotterdam - Hogeschool Rotterdam Voltijd Deeltijd Duaal

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.