Fontys Hogescholen

Bedrijfsmanagement MKB

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Ben je op zoek naar een praktische studie? Een studie die je opleidt voor een managementfunctie in de commerciŽle, financiŽle, organisatorische of logistieke hoek? Ben je breed geÔnteresseerd en werk je graag met anderen samen? Dan is Bedrijfsmanagement MKB iets voor jou. Bedrijfsmanagement MKB staat officieel geregistreerd als bacheloropleiding Bedrijfsmanagement MKB en leidt tot Bachelor of Engineering.

Bedrijfsmanagement MKB is een studie die opleidt voor een managementfunctie in de commerciŽle, financiŽle, organisatorische of logistieke hoek.

Opleidingsinhoud

In de opleiding ontwikkel je inzicht in commerciŽle, financiŽle, organisatorische en logistieke processen. En je leert hoe deze processen onderling samenhangen. Theorie is daarbij nodig. Maar het managen van een bedrijf leer je tijdens praktijkopdrachten. Zo leer je de kneepjes van het managersvak. Daardoor ben je goed voorbereid op je toekomstige functie. Want daarin houd je overzicht over alle processen binnen een organisatie. Juist kleine en middelgrote bedrijven zijn op zoek naar zulke ďall-roundĒ professionals.

Vooropleiding

Voor de actuele eisen aan de vooropleiding verwijzen we je naar de website van de aanbieder.

Opleidingsduur

4 jaar

Kosten

In het hoger onderwijs moet je collegegeld betalen aan de hogeschool of universiteit. Bij een hoger onderwijsinstelling die door de overheid gefinancierd wordt, is het collegegeld voor bepaalde groepen vastgesteld. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school.

  • Voltijdse opleiding (VTO):
Voor het studiejaar 2021-2022 is dit Ä 1.084,- (Vanwege de coronamaatregelen is het wettelijk collegegeld in het studiejaar 2021-2022 eenmalig 50% lager).

  • Deeltijd (DTO) of duale opleiding (DUA):
Volg je een deeltijd of duale opleiding dan bedraagt het collegegeld voor het studiejaar 2021/2022 tussen de Ä 542,- en maximaal Ä 1.084,-. Dit bedrag wordt door de instelling vastgesteld. (Vanwege de coronamaatregelen is het wettelijk collegegeld in het studiejaar 2021-2022 eenmalig 50% lager).

Het wettelijk collegegeld wordt jaarlijks geÔndexeerd.

Vervolgopleiding

Na deze opleiding kun je doorstromen naar een aansluitende masteropleiding aan een universiteit.

Beroepseisen: Wat wordt er van je verwacht?

Managers moeten met allerlei verschillende mensen kunnen samenwerken, ze moeten goed met anderen kunnen communiceren, goed kunnen onderhandelen en - als dat nodig is - de touwtjes in handen kunnen nemen. Een manager is geen vakspecialist. Hij hoeft niet heel diep op de stof in te gaan. Hij moet juist overzicht kunnen houden over alle processen die in een bedrijf plaatsvinden.Vooral het Midden- en Kleinbedrijf (MKB) heeft behoefte aan medewerkers die niet specialistisch maar breed zijn opgeleid en die op veel plaatsen in de organisatie inzetbaar zijn. Kortom, doeners die nieuwe ideeŽn toepasbaar maken in de praktijk.

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.