ICT-beheerder (2-jarig MBO-4 met betaalde stage)

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Kerntaken van de uitstroom ICT-beheerder zijn het ontwikkelen van (onderdelen van) informatiesystemen en het implementeren daarvan; het beheren van (onderdelen van) informatiesystemen en het opzetten en inrichten van een servicedesk.

Opleidingsinhoud

Inhoud opleiding bestaat uit de deelkwalificaties:
  • Ontwikkelen van informatiesystemen
  • Beheren van informatiesystemen
  • Het inrichten en aansturen van een servicedesk
  • Het ontwikkelen en onderhouden van applicaties
  • Het ontwikkelen en onderhouden van embedded systemen
  • Implementeren van informatiesystemen

Opleidingsmogelijkheden
De opleiding ICT beheerder is een tweejarige dagopleiding (BOL). In het eerste leerjaar zal beperkte beroepspraktijkvorming plaatsvinden. In het tweede leerjaar zal een BPV-periode van 32 aaneengesloten weken worden doorgebracht bij een branchegerichte organisatie. Bij voorkeur loop je mee in een bedrijf dat zich in de IT-sector specialiseert.

Doorstroommogelijkheden
Doorstroom naar een HBO-opleiding in de ICT is mogelijk. Ook is het mogelijk om na de opleiding te gaan werken. Een baangarantie ligt voor je klaar (met het diploma van Instituut Broers).

Twee jaar durende dagopleiding (BeroepsOpleidende Leerweg BOL) met betaalde beroepspraktijkvorming, studiefinanciering en OV-jaarkaart (18+).

Speciaal voor deze opleiding heeft Instituut Broers het concept toegepast dat in een betaalde periode Beroeps Praktijk Vorming een groot deel van de studiekosten kunnen worden terugverdiend. Hiervoor geldt dat Instituut Broers met partnerbedrijven de student plaatst of de student ervoor kiest om zelf een BPV-plaats te regelen (al dan niet betaald). De voorwaarden om in aanmerking te komen voor plaatsing in de vergoede BPV-periode door Instituut Broers worden nader toegelicht op onze open avonden en tijdens een intakegesprek. Rabobank heeft een studiekrediet mogelijk gemaakt op dit scholingstraject. Informatie voor deelnemers via schooldecanen, open avonden op Instituut Broers en persoonlijk op aanvraag.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Instroom is mogelijk vanaf het niveau vmbo gemengde of theoretische leerweg of een niveau dat gelijkwaardig of hoger is. De voorkeur gaat uit naar kandidaten die een 7 voor de vakken Nederlands en Engels hebben gescoord in de vooropleiding.

Kosten

Een groot deel van de studiekosten ( 8.900,--) worden tijdens de betaalde beroepspraktijkvorming in het tweede leerjaar terugverdiend. (Boek- en materiaalkosten plusminus 650,--; kampkosten 495,--.)

Gratis informatie aanvragen

Op dit moment zijn er geen instellingen bij ons bekend, die deze opleiding (nog) aanbieden.

Om jou toch zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, hebben we een overzicht met soortgelijke opleidingen, die mogelijk interessant voor je zijn.

Bekijk de soortgelijke opleidingen