Systeemspecialist automotive (AD)

HBO-opleiding
80077
2 tot 4 jaar
Deeltijd
Associate Degree

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Na de voltooiing van je opleiding systeemspecialist automotive kun je aan de slag bij verschillende bedrijven. Jij brengt meerwaarde op verschillende plekken. Denk aan fabrikanten, werkplaatsen, dealers en bijvoorbeeld importeurs.

De automotive branche maakt snelle ontwikkelingen door waardoor auto's complexer worden en meer elektronica toegepast wordt. Experts die hier alles van af weten zien veel vraag naar hun expertise. Voor jouw als toekomtig automotive professional bied dit alleen maar kansen.

Opleidingsinhoud

Tijdens de opleiding ben je druk bezig met alle aspecten die komen kijken bij voertuigen. Niet alleen ben je bezig met het opdoen van de nodige theoretische kennis, tijdens je studie krijg jij meteen de mogelijkheid al jouw kennis toe te passen in de praktijk. Je leert je te ontwikkelen tot een professional die alles weet van techniek. De praktijkgerichtheid essentieel tijdens de tweejarige opleiding.

Deze deeltijdopleiding kent een brede technische basis. Belangrijke thema's die worden behandeld zijn duurzaamheid en energietransitie. De diversificatie in voertuigen en technologie is een belangrijk aspect van de opleiding.

Vooropleiding

Voor de actuele eisen aan de vooropleiding verwijzen we je naar de website van de aanbieder.

Opleidingsduur

2-4

Kosten

In het hoger onderwijs moet je collegegeld betalen aan de hogeschool of universiteit. Bij een hoger onderwijsinstelling die door de overheid gefinancierd wordt, is het collegegeld voor bepaalde groepen vastgesteld. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school.

  • Voltijdse opleiding:
Volg je een voltijdse opleiding dan bedraagt het collegegeld voor het studiejaar 2022/2023 € 2.209,-

  • Deeltijd of duale opleiding:
Volg je een deeltijd of duale opleiding dan bedraagt het collegegeld voor het studiejaar 2022/2023 tussen de € 1.315,- en maximaal € 2.209,-. Dit bedrag wordt door de instelling vastgesteld.

Het wettelijk collegegeld wordt jaarlijks geïndexeerd.

Vervolgopleiding

Na het behalen van een associate degree-opleiding kun je een hbo-bacheloropleiding doen. Vaak kun je de hbo-bacheloropleiding in een verkort traject volgen. Ook kun je met een associate degree-diploma doorstromen naar de arbeidsmarkt.

Gratis informatie aanvragen

Selecteer één of meerdere instellingen waarvan je informatie wil aanvragen.

Scholen / instellingen

Onderstaand de lijst met instellingen die deze opleiding geven.

 
School / instelling Leerweg
Arnhem - Hogeschool van Arnhem en Nijmegen Voltijd Deeltijd Duaal
Groningen - Hanzehogeschool Groningen Voltijd Deeltijd Duaal

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.