Hogeschool Rotterdam

Engineering (AD)

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Het Ad-programma Engineering leidt op tot een wettelijk erkend Associate-degreediploma. Hiermee heb je goede vooruitzichten op een functie als werkvoorbereider, designer/engineer, technisch medewerker, manager productieproces en prototypebouwer/tester. Je werkt aan de eerste drie fasen van het technisch proces: onderzoek, ontwerp en productie. Je collega’s met de Ad Maintenance & Mechanics op zak richten zich op de laatste twee fasen in dit proces. Zij zorgen ervoor dat het gemaakte product onderhouden wordt en zo lang mogelijk in bedrijf blijft.

Heb je na afronding van de Ad Engineering de smaak van studeren te pakken gekregen, dan kun je je studie voortzetten bij de opleiding Werktuigbouwkunde of Elektrotechniek en in twee jaar je bachelordiploma halen.

Opleidingsinhoud

Deze Ad is een goede keuze als je je verder wilt ontwikkelen tot een technische professional op hbo-niveau. Bijvoorbeeld na je mbo-opleiding of als je al werkzaam bent op operationeel niveau bij de technische dienst van middelgrote en grote industriële bedrijven of bij toeleveranciers van die industrie. Er bestaat bij veel bedrijven een grote behoefte aan technici, die gespecialiseerd zijn in de eerste fasen van de Product Life Cycle, zoals het onderzoeken, het ontwerpen en produceren van machines en installaties. Deze behoefte zal de komende jaren toenemen.

Vooropleiding

Voor de actuele eisen aan de vooropleiding verwijzen we je naar de website van de aanbieder.

Opleidingsduur

2 jaar

Kosten

In het hoger onderwijs moet je collegegeld betalen aan de hogeschool of universiteit. Bij een hoger onderwijsinstelling die door de overheid gefinancierd wordt, is het collegegeld voor bepaalde groepen vastgesteld. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school.

  • Voltijdse opleiding:
Voor het studiejaar 2019/2020 (start 1 september) is het wettelijke collegegeld vastgesteld op € 2.083,-

  • Deeltijd of duale opleiding:
Volg je een deeltijd of duale opleiding dan bedraagt het collegegeld voor het studiejaar 2019/2020 tussen de € 1.240,- en de € 2.083,-. Dit bedrag wordt door de instelling vastgesteld.

Het wettelijk collegegeld wordt jaarlijks geïndexeerd.

Gratis informatie aanvragen

Selecteer één of meerdere instellingen waarvan je informatie wil aanvragen.

Scholen / instellingen

Onderstaand de lijst met instellingen die deze opleiding geven.

 
School / instelling Leerweg
Roosendaal, Den Bosch - Avans Hogeschool Voltijd Deeltijd Duaal
Rotterdam - Hogeschool Rotterdam Voltijd Deeltijd Duaal
Utrecht - Hogeschool Utrecht Voltijd Deeltijd Duaal

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.