Hogeschool Rotterdam

Master Sportfysiotherapie

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

De opleiding tot master sportfysiotherapie maakt het mogelijk domeinspecifieke competenties van de sportfysiotherapeut te verwerven. U wordt opgeleid tot een specialist die in staat is multi- en interdisciplinair met sporters of specifieke patiëntgroepen te werken in een sportspecifieke omgeving. Hiermee worden alle sporters bedoeld met een sportgerelateerde zorgvraag. Dat kunnen de recreatie- en prestatiegerichte sporters, topsporters en mensen zijn die na een langdurige periode van inactiviteit weer actief willen gaan bewegen of sporten. De sportfysiotherapeut speelt in de diverse fases van herstel van de sporter verschillende rollen, variërend van Eerste Hulp bij Sportongevallen naar revalidatie in de acute fase, tot aan de hervatting van sportactiviteiten.

Daarnaast bezit de master sportfysiotherapie de competenties om:
  • sporters en patiëntgroepen te adviseren in bewegingsactiviteiten gericht op gezondheidsbevorderend gedrag
  • deskundigheidsbevordering te realiseren
  • bestaande wetenschappelijke evidenties te integreren in het eigen professionele handelen
  • ontwikkelingen in de beroepspraktijk of –organisatie te ontwikkelen, initiëren en te implementeren
  • een bijdrage te leveren aan innovatie van het beroep

Opleidingsinhoud

Tijdens de opleiding tot fysiotherapeut leer je het menselijk bewegen vanuit verschillende standpunten te bekijken. Naast de flinke dosis theorie en praktische vaardigheden wordt sterk de nadruk gelegd op het verkrijgen van een juiste beroepshouding. Het vakgebied is enorm in ontwikkeling; de laatste ontwikkelingen vind je terug in de opleiding.
Wat je leert, kun je direct toepassen in de praktijk; in practica of je stages. De termen als ‘geboeid door het bewegen van mensen’, ‘geïnteresseerd in mensen’, ‘inlevingsvermogen’, ‘motorische vaardigheid’, ‘analytisch vermogen’, ‘zelfstandigheid’ en ‘teamspirit’ passen perfect bij een fysiotherapeut.

Het onderwijsonderwijsprogramma heeft een tijdsduur van 2,5 jaar. Aansluitend is er in het laatste half jaar gelegenheid om de masterthesis af te ronden.

Vooropleiding

Voor deze opleiding moet je ten minste in het bezit zijn van een erkend bachelor diploma Fysiotherapie. Voor de actuele eisen aan de vooropleiding verwijzen we je naar de website van de aanbieder.

Opleidingsduur

3 jaar

Kosten

Kijk voor de actuele kosten voor deze opleiding op de website van de aanbieder.

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.