EDUmatch

Ambulant objectleider (Schoonmaak en glazenwassen) (4)

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Als Ambulant Objectleider ben je werkzaam in de Glazenwassers- en Schoonmaakbranche. Je werkt bij schoonmaakbedrijven die zicht richten op onderhoud van vloeren, sanitair en interieur. In deze functie heb je veel te maken met klanten. Je bezoekt daarom ook verschillende locaties waar schoonmaakwerkzaamheden plaatsvinden. Je hebt veel vrijheid en je werkt vaak zelfstandig, maar je hebt ook veel verantwoordelijkheden.

In deze functie ben jij het aanspreekpunt van het schoonmaakbedrijf. Als Ambulant Objectleider zorg jij ervoor dat de schoonmakers goed hun werk kunnen uitvoeren op locatie. Je ziet erop toe dat er voldoende materialen en middelen aanwezig zijn. Als dat niet het geval is, breng je deze zelf langs. Jij bepaalt de werkzaamheden van de schoonmakers. Je zorgt voor de werving en selectie van personeel. Dit betekent dat je sollicitatiegesprekken voert waaruit je de juiste medewerkers selecteert. Wanneer je een nieuw werknemer hebt aangenomen, zorg je voor de administratieve afhandeling ervan. Je ziet erop toe dat de werkzaamheden op de juiste manier uitgevoerd worden en dat de schoonmaakmiddelen op de juiste wijze ingezet worden. Je controleert de dosering van schoonmaakmiddelen en je bekijkt hoe een pand schoongemaakt is.

In dit beroep moet je goed kunnen plannen en organiseren. Je stelt op basis van de wensen en behoeften van de klant een schoonmaakprogramma op. Op basis hiervan plan je nauwkeurig de activiteiten en bekijk je hoeveel werknemers en materialen er nodig zijn. Je moet goed kunnen samenwerken en overleggen. Dit omdat je de werkzaamheden met de medewerkers moet bespreken, zodat zij precies weten wat ze moeten doen en wat er van hen verwacht wordt. Het is belangrijk dat je gestructureerd en nauwkeurig kunt werken. De voorraad, gebruiksgegevens en de kosten van de schoonmaakmiddelen moeten nauwkeurig bijgehouden worden.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Tot het MBO word je toegelaten als je reeds enkele jaren voortgezet onderwijs hebt gehad, meestal een VMBO-opleiding of enkele jaren HAVO of VWO.
  • Voor deze niveau 4 (Specialisten/Middenkaderopleiding) heb je minimaal een VMBO-diploma (Kaderberoepsgerichte leerweg, Gemengde leerweg of Theoretische leerweg) of overgangsbewijs van HAVO/VWO naar HAVO /VWO 4 nodig.

Kosten

Binnen het beroepsonderwijs wordt onderscheid gemaakt tussen les- en cursusgeld. Vanaf je 18e ben je verplicht dit te betalen. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals reiskosten, boekenkosten, etc. Deze bijdrage verschilt per school.

  • Voltijd BOL:
Voor het studiejaar 2019/2020 (start 1 september) is het wettelijke collegegeld vastgesteld op 1.168,- Neem voor mogelijkheden m.b.t. studiefinanciering contact op met DUO.
  • BBL en Deeltijd BOL:
Volg je een assistent- of basisberoepsopleiding (niveau 1 en 2), dan is het cursusgeld voor 2019/2020 243,-. Volg je een vak-, middenkader- of specialistenopleiding (niveau 3 en 4) dan is dit 588,-.

Verder leren

Na deze opleiding kun je doorstromen naar een aansluitende HBO opleiding.

Kans op werk & stage

Kans op stage

Kans op werk

Zeer weinig
Weinig
In evenwicht
Voldoende
Veel

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.