Assistent schoonmaak (1)

Richting binnen: Assistent schoonmaak

MBO-opleiding
95550.
1 jaar
1

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Als Assistent schoonmaak werk je in loondienst bij een schoonmaakbedrijf of een glazenwasserbedrijf. Je voert algemeen schoonmaakonderhoud uit bij scholen en kantoren. Je werkt onder toezicht van een teamleider of een ervaren collega. Zij geven aan welke werkzaamheden jij moet uitvoeren.

In overleg met je teamleider krijg je een schoonmaakprogramma die je gaat uitvoeren. Je verzamelt de benodigde materialen, gereedschappen en apparatuur en controleert deze. Je voert simpele en routinematige werkzaamheden uit zoals het reinigen van de wastafel en toilet of het vullen van de zeepdispenser. Als je bij een glazenwasserbedrijf werkt, reinig je gevels en was je glazen van gebouwen.

Als Assistent schoonmaak moet je goed kunnen samenwerken en overleggen. Je moet namelijk goed kunnen luisteren naar de aanwijzingen van je leidinggevende. Het is belangrijk dat je veilig en verantwoord omgaat met de materialen. Zo kan er namelijk geen schade gemaakt worden bij de opdrachtgevers.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Tot het MBO word je toegelaten als je reeds enkele jaren voortgezet onderwijs hebt gehad, meestal een VMBO-opleiding of enkele jaren HAVO of VWO.

  • Voor het volgen van een assistentenopleiding gelden geen toelatingseisen.

Kosten

Binnen het beroepsonderwijs wordt onderscheid gemaakt tussen les- en cursusgeld. Vanaf je 18e ben je verplicht dit te betalen. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals reiskosten, boekenkosten, etc. Deze bijdrage verschilt per school.

  • Voltijd BOL:
Voor het studiejaar 2019/2020 (start 1 september) is het wettelijke collegegeld vastgesteld op 1.168,- Neem voor mogelijkheden m.b.t. studiefinanciering contact op met DUO.
  • BBL en Deeltijd BOL:
Volg je een assistent- of basisberoepsopleiding (niveau 1 en 2), dan is het cursusgeld voor 2019/2020 243,-. Volg je een vak-, middenkader- of specialistenopleiding (niveau 3 en 4) dan is dit 588,-.

Verder leren

Na deze opleiding kun je doorstromen naar een opleiding op niveau 2, zoals;

Kans op werk & stage

Kans op stage

Kans op werk

Zeer weinig
Weinig
In evenwicht
Voldoende
Veel

Gratis informatie aanvragen

Op dit moment zijn er geen instellingen bij ons bekend, die deze opleiding (nog) aanbieden.

Om jou toch zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, hebben we een overzicht met soortgelijke opleidingen, die mogelijk interessant voor je zijn.

Bekijk de soortgelijke opleidingen