EDUmatch

Specialist logistiek en kwaliteit (Logistiek vakman) (4)

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Je kan als Specialist Logistiek en Kwaliteit aan de slag in bijvoorbeeld een handelsonderneming, productiebedrijf, transportbedrijf of op een veiling. Je onderneemt activiteiten op het gebied van bedrijfsvoering.

Jij bent degene die informatie vergaart en verwerkt betreffende het product en je bewaakt de verschillende processen. Je verdeelt de producten aan de hand van planning/verdeelplan door gegevens van documenten te combineren. Hierbij houd je rekening met welke producten gecombineerd bewaard kunnen worden en welke niet. Je transporteert producten naar de productielijn voor verwerking of naar een magazijn of koeling voor (tijdelijke) opslag. Jij kiest de apparatuur voor bewaring, richt de bewaarcel in en stelt het bewaarklimaat in. Wanneer de situatie er om vraagt neem je maatregelen voor behoud van kwaliteit van de producten en stem je de productenstroom af op processen van leveranciers, afnemers of het productieproces.

Om je werk goed te kunnen doen moet je innovatief en flexibel zijn. Je hebt voortdurend oog voor de veranderingen in de wereld om je heen en de markt van voedsel en groenproducten en doet hier jouw voordeel mee. Je moet je bewust zijn van de cruciale rol die je hebt in het productieproces en het bewaken van de productveiligheid. Belangrijk is dat je hier zorgvuldig en nauwkeurig mee omgaat. Daarnaast weet je strategische en operationele processen te combineren en beschik je over sociale vaardigheden.

Spreken de werkzaamheden van Specialist Logistiek en Kwaliteit je aan? Dan is dit beroep misschien wel iets voor jou!

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Tot het MBO word je toegelaten als je reeds enkele jaren voortgezet onderwijs hebt gehad, meestal een VMBO-opleiding of enkele jaren HAVO of VWO.
  • Voor deze niveau 4 (Specialisten/Middenkaderopleiding) heb je minimaal een VMBO-diploma (Kaderberoepsgerichte leerweg, Gemengde leerweg of Theoretische leerweg) of overgangsbewijs van HAVO/VWO naar HAVO /VWO 4 nodig.

Kosten

Binnen het beroepsonderwijs wordt onderscheid gemaakt tussen les- en cursusgeld. Vanaf je 18e ben je verplicht dit te betalen. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals reiskosten, boekenkosten, etc. Deze bijdrage verschilt per school.

  • Voltijd BOL:
Voor het studiejaar 2019/2020 (start 1 september) is het wettelijke collegegeld vastgesteld op 1.168,- Neem voor mogelijkheden m.b.t. studiefinanciering contact op met DUO.
  • BBL en Deeltijd BOL:
Volg je een assistent- of basisberoepsopleiding (niveau 1 en 2), dan is het cursusgeld voor 2019/2020 243,-. Volg je een vak-, middenkader- of specialistenopleiding (niveau 3 en 4) dan is dit 588,-.

Verder leren

Na deze opleiding kun je doorstromen naar een aansluitende HBO opleiding, zoals;

Kans op werk & stage

Kans op stage

Kans op werk

Zeer weinig
Weinig
In evenwicht
Voldoende
Veel

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.