HBO Professioneel Webdesign

HBO-opleiding
XOIHDP056
HBO

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Het HBO-deelprogramma Professioneel Webdesign richt zich op het internationaal erkende Certified Internet Web Professional Program (CIW). De opleiding is een échte aanrader voor iedereen die zelfstandig aan de slag wil als webdesigner en op professioneel niveau websites wil maken. Er wordt aandacht besteed aan de basisprincipes van design, ontwerp, planning, testen en onderhoud van een website. Daarnaast is het omgaan met enkele van de belangrijkste grafische middelen voor het maken van websites en webgraphics een belangrijk onderdeel van deze opleiding. Net als de belangrijkste ontwerpprincipes die noodzakelijk zijn voor een goede gebruikerservaring. Tijdens de opleiding wordt geleerd hoe een professionele website gebouwd kan worden. De opgedane kennis wordt dus meteen toegepast in de praktijk.

Deze opleiding is onderdeel van de NVAO-geaccrediteerde HBO-bacheloropleiding Communication and Multimedia Design van Hogeschool. Je behaalt 8 studiepunten (EC’s) en krijgt bij doorstroming naar de volledige bacheloropleiding vrijstelling voor de module Web Professional Foundation & Web Design.

Let op: de opleiding start per 1 april. Schrijf nu alvast in!

Voor wie is het HBO-deelprogramma Professioneel Webdesign bestemd
De opleiding is een échte aanrader voor iedereen die zelfstandig aan de slag wil als webdesigner en op professioneel niveau websites wil leren ontwerpen, implementeren en beheren én de twee internationaal erkende CIW-titels wil behalen.

Opleidingsinhoud

De opleiding bestaat uit twee onderdelen. Aan de hand van een praktijkopdracht, waarbij een website wordt gebouwd, wordt de kennis in de praktijk toegepast.

Foundations
Deze module bestaat uit drie onderdelen: Internet Business Associate, Site Development Associate en Network Technology Associate. Er wordt aandacht besteed aan de geschiedenis van opmaaktalen en welke talen XHTML kunnen uitbreiden en ondersteunen. Ook worden geavanceerde technieken om websites te maken behandeld. Daarnaast komen de basisprincipes van design, ontwerp, planning, testen en onderhoud van een website aan bod.

Webdesign Specialist
In deze module worden de technische structuur en de organisaties die het internet beheren, behandeld. Ook de verschillende standaarden voor het ontwerpen van internetapplicaties komen aan bod. Zelf ga je hier ook mee aan de slag. Daarnaast is het omgaan met enkele van de belangrijkste grafische middelen voor het maken van websites en webgraphics een belangrijk onderdeel van deze module. Net als de belangrijkste ontwerpprincipes die noodzakelijk zijn voor een goede gebruikerservaring.

Lesmateriaal en studietools
Er wordt gewerkt met speciaal ontwikkeld, losbladig lesmateriaal. Dit is helder van opzet en gaat recht op het doel af. Zonder onnodige ballast en met extra uitleg en training waar dat nodig is. Bij het lesmateriaal wordt een stevige opbergmap geleverd.

Het lesmateriaal is inbegrepen bij het collegegeld. Er hoeven geen extra materialen aangeschaft te worden.

Digitale leeromgeving
Campus, de digitale leeromgeving, biedt tal van innovatieve studietools, zoals online hoorcolleges en een unieke kennistrainer. Ook de docent is via Campus altijd bereikbaar voor vragen.

Dit heb je nodig om deze opleiding te volgen:

  • Microsoft Internet Explorer
  • Mozilla Firefox
  • Microsoft Outlook (Express)
  • Mozilla Firebird
  • Adobe Creative Suite 4 Web Standard
  • Paint Shop Pro 12
  • Microsoft Expression Web

De eerste vier pakketten zijn veelal al beschikbaar op je pc of zijn gratis te downloaden.

Examen
Professional Webdesigner kent twee examens: het 1DO-510 CIW V5 Foundations-examen en het 1DO-520 CIW V5 Webdesign Specialist-examen. Beide examens bestaan uit meerkeuzevragen en zijn in het Engels. De examens worden bij verschillende testcentra online afgenomen door Prometric en Pearson VUE.

Examengeld
Het totale examengeld bedraagt ongeveer € 280,- (2012).

Diploma
Na succesvolle afronding ontvang je het diploma HBO-deelprogramma Professioneel Webdesign van Hogeschool. Dit geeft recht op vrijstelling voor de module Web Professional Foundation & Web Design uit de HBO-bacheloropleiding Communication and Multimedia Design.

Vooropleiding

Als vooropleiding is ervaring in het gebruik van internet op een PC met een Windows-, Linux- of Unix-besturingssysteem gewenst. Ook is HAVO-/MBO-werk- en denkniveau gewenst.

Kosten

De studieduur is 3 maanden en het collegegeld bedraagt 3 x € 299,-.

Gratis informatie aanvragen

Op dit moment zijn er geen instellingen bij ons bekend, die deze opleiding (nog) aanbieden.

Om jou toch zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, hebben we een overzicht met soortgelijke opleidingen, die mogelijk interessant voor je zijn.

Bekijk de soortgelijke opleidingen