Capabel Onderwijs

Verpleegkundige MBO - Verkort MBO

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Wil jij verpleegkundige worden? Dan heb je een belangrijke en verantwoordelijke functie in de begeleiding en ondersteuning van mensen in een ziekenhuis, de gehandicaptenzorg, een verpleeghuis, verzorgingshuis, in de thuiszorg of in de GGZ. Je verricht verpleegkundige handelingen volgens het zorgplan, ondersteunt en helpt mensen en leert hen omgaan met hun belemmeringen. Je controleert en verstrekt medicijnen en grijpt in bij crisissituaties. Je werkt samen met andere hulpverleners en deskundigen. Jij kent de achtergrond en persoonlijke situatie van de zorgvrager door en door en hebt contact met vrienden en familie over de ontwikkeling van de zorgvrager. Ook rapporteer je de ontwikkeling van de zorgvrager aan je collega’s.

Na het behalen van je diploma Verpleegkundige heb je heel veel mogelijkheden. Je kunt gaan werken in een ziekenhuis, de gehandicaptenzorg, in de ambulante zorg bij mensen thuis, in een verpleeghuis of een verzorgingshuis. Ook de klinische zorg behoort tot de mogelijkheden, zoals bij GGZ-instellingen en verslavingszorginstellingen, algemeen psychiatrische ziekenhuizen, regionale instituten voor geestelijke gezondheidszorg, regionale instellingen voor beschermd wonen; instellingen voor kinder- en jeugdpsychiatrie en instellingen voor forensische psychiatrie. Kortom, een beroep met heel veel kansen!

Opleidingsinhoud

Je korte MBO-opleiding bestaat uit basisdelen, profieldelen en de keuzedelen. Deze onderdelen zijn opgedeeld in zeven overzichtelijke blokken van elk tien weken. Het basisdeel en het profieldeel bevatten alle kennis en vaardigheden voor de beroepsgroep in het algemeen en het beroep van verpleegkundige in het bijzonder. Met de keuzedelen kun je je specialiseren en onderscheiden.

FLEXIBEL STUDEREN
Je volgt 1 dag in de week een vakles. Deze worden (tijdelijk i.v.m. Covid-19) online gegeven door betrokken docenten die de praktijk goed kennen. Zo zijn de lessen levendig en actueel. Je krijgt theorielessen die volledig aansluiten bij de praktijk en praktijklessen die weer helemaal aansluiten bij de theorie. Wat je hebt geleerd, kun je dus meteen toepassen.
Bij Capabel volg je een verkorte MBO-opleiding. Intensieve begeleiding van een docent is bij ons vanzelfsprekend. Zowel tijdens je wekelijkse klassikale (nu tijdelijk online) en online les als tijdens je zelfstudie, word je actief begeleid door onze docenten.
Toelatingseisen: wat heb je nodig?
Diploma Verzorgende-IG, minimaal vmbo-t

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Diploma Verzorgende-IG en 2 jaar werkervaring

Kosten

Lesgeld ineens: € 7207,-
Lesgeld in termijnen: 21 termijnen van € 390,-
Exclusief overige kosten (inschrijfgeld, lesmateriaal ed.)

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.