Capabel Onderwijs

Verzorgende-IG - Verkort MBO

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Als Verzorgende IG (Individuele Gezondheidszorg) bied je zorg en ondersteuning aan de zorgvrager. Als verzorgende ben je bezig met het bevorderen van de gezondheid en het welbevinden van mensen en ondersteun je hun zelfredzaamheid. Je stimuleert en ondersteunt de zorgvrager waar nodig bij het wonen en de persoonlijke basiszorg. Je helpt bij praktische zaken, het ontwikkelen van vaardigheden, het realiseren van een passende dag-invulling/dagbesteding en het opbouwen en onderhouden van een sociaal netwerk. Je ondersteunt bij de persoonlijke verzorging, activiteiten van het dagelijks leven, eten en drinken, mobiliteit en waak- en slaapritme. Ook houd je het welbevinden van de zorgvrager in de gaten. Binnen je werk heb je te maken met andere deskundigen, zoals de helpenden zorg & welzijn, verpleegkundigen, artsen, paramedici en sociaal agogisch werkers.

Je kunt als verzorgende IG werken in verpleeg- en verzorgingshuizen, in de thuiszorg, de geestelijke gezondheidszorg, in de kraamzorg en in de gehandicaptenzorg.

Opleidingsinhoud

Je korte MBO-opleiding bestaat uit een 2 basisdelen, 2 profieldelen en de keuzedelen. Deze onderdelen zijn opgedeeld in vijf overzichtelijke blokken van elk tien weken. Het basisdeel en het profieldeel bevatten alle kennis en vaardigheden voor de beroepsgroep in het algemeen en het beroep van verzorgende IG in het bijzonder. Met de keuzedelen kun je je specialiseren en onderscheiden.

FLEXIBEL STUDEREN
Je volgt 1 dag in de week een vakles. Deze worden (tijdelijk i.v.m. Covid-19) online gegeven door betrokken docenten die de praktijk goed kennen. Zo zijn de lessen levendig en actueel. Je krijgt theorielessen die volledig aansluiten bij de praktijk en praktijklessen die weer helemaal aansluiten bij de theorie. Wat je hebt geleerd, kun je dus meteen toepassen.
Bij Capabel volg je een verkorte MBO-opleiding. Intensieve begeleiding van een docent is bij ons vanzelfsprekend. Zowel tijdens je wekelijkse klassikale (nu tijdelijk online) en online les als tijdens je zelfstudie, word je actief begeleid door onze docenten.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Diploma Helpende Zorg (& Welzijn) en 2 jaar werkervaring

Kosten

Lesgeld ineens: 5.834,-
Lesgeld in termijnen: 15 termijnen van 469,-
Exclusief overige kosten (inschrijfgeld, lesmateriaal ed.)

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.