Capabel Onderwijs Groep

Verzorgende-IG (VVT/ GHZ/ GGZ/ KZ)

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Wanneer je klaar bent met de opleiding Verzorgende IG kun je gaan werken bij instellingen in de zorg. Je kunt hierbij denken aan ouderenzorg (zowel thuis als in bijvoorbeeld een verzorgingshuis), gezinszorg (bij gezinnen thuis), kraamzorg (bij de kraamvrouw thuis) en lichamelijk gehandicaptenzorg (woonvoorzieningen). De opleiding Verzorgende IG is erg breed opgezet. Je kunt je verdiepen in vier verschillende richtingen, waarbij je je werkzaamheden voornamelijk zelfstandig uitvoert; IG staat namelijk voor individuele gezondheidszorg.

Verzorgende IG Verpleeg- en verzorgingstehuizen (VVT)
Als Verzorgende IG Verpleeg- en verzorgingstehuizen (VVT) begeleid je de zorgvrager of clint op psychosociaal en sociaal-maatschappelijk gebied. Tevens help je hem/haar zelfredzaam te worden. Je stimuleert en ondersteunt hem of haar waar nodig bij het huishouden, wonen en de persoonlijke basiszorg. Binnen je werk heb je niet alleen te maken met de zorgvrager, maar ook met andere deskundigen zoals de helpende Zorg & Welzijn, verpleegkundigen, artsen, paramedici en sociaal agogische werkers.

Je werkt onder meer in verpleeg- en verzorgingshuizen, thuiszorg, geestelijke gezondheidszorg of de gehandicaptenzorg.

Verzorgende GGZ
Wil jij verzorgende GGZ worden? Dan krijg je een belangrijke en verantwoordelijke functie in de zorg voor en ondersteuning van mensen met psychische of psychiatrische stoornissen of verslaving. Je werkzaamheden zijn heel gevarieerd en lopen uiteen persoonlijke verzorging tot toezien op medicijngebruik, het bevorderen van zelfredzaamheid en dagbesteding. Ook in crisissituatie sta jij je mannetje. Deze functie is heel afwisselend, geen dag is hetzelfde.

Na het behalen van je diploma Verzorgende GGZ kun je gaan werken bij een thuiszorgorganisatie, een ggz-instelling, kleinschalige woonvormen, kliniek voor verslavingszorg. Jij kunt zelf bepalen wat het beste bij jou past!

Verzorgende-IG Kraamzorg
Als Verzorgende-IG Kraamzorg heb je een bijzonder beroep. Je bent heel vaak betrokken bij de geboorte van een baby en je mag een verloskundige of arts assisteren bij een bevalling. Voor de kersverse ouders en de rest van het gezin ben je de eerste periode na de geboorte de steun en toeverlaat. Je helpt bijvoorbeeld in de huishouding en fungeert tegelijkertijd als gastvrouw voor het bezoek. Ook zorg je voor zelfvertrouwen bij de nieuwe moeder en leer je de ouders hoe ze de baby moeten verzorgen. Je functie is heel zelfstandig en tegelijkertijd heb je ook veel contacten met anderen.

Verzorgende-IG Kraamzorg is een gevarieerd beroep waar je veel kanten mee op kunt. Zo kun je aan de slag in een ziekenhuis, in de thuiszorg bij mensen thuis en in kraamhotels!

Verzorgende gehandicaptenzorg
Wil jij verzorgende gehandicaptenzorg worden? Dan krijg je een belangrijke en verantwoordelijke functie in de zorg voor en ondersteuning van mensen met een lichamelijk, verstandelijke of geestelijke handicap. Je werkzaamheden zijn heel gevarieerd en liggen op het vlak van persoonlijke verzorging, verpleegtechnisch handelen, huishoudelijke taken en dagbesteding. Deze functie is heel afwisselend, geen dag is hetzelfde.

Na het behalen van je diploma Verzorgende gehandicaptenzorg kun je gaan werken bij een thuiszorgorganisatie, een verzorgingstehuis en kleinschalige woonvormen. Jij kunt zelf bepalen wat het beste bij jou past!

Opleidingsinhoud

Je korte MBO opleiding bestaat uit een basisdeel, een profieldeel en de keuzedelen. Deze onderdelen zijn opgedeeld in vijf overzichtelijke blokken van elk tien weken. Het basisdeel en het profieldeel bevatten alle kennis en vaardigheden voor de beroepsgroep in het algemeen en het beroep van Verzorgende Verpleeg- en verzorgingstehuizen in het bijzonder. Met de keuzedelen kan je je specialiseren en onderscheiden.

FLEXIBEL LEREN
Je gaat slechts 1 dag per week naar school. De lessen worden gegeven door betrokken docenten die de praktijk goed kennen, omdat ze meestal zelf ook in het werkveld werkzaam zijn. Zo zijn de lessen levendig en actueel. Op school krijg je theorielessen die volledig aansluiten bij de praktijk en praktijklessen die weer helemaal aansluiten bij de theorie. Wat je hebt geleerd kun je dus meteen toepassen.

Bij Capabel volg je een verkorte MBO opleiding, intensieve begeleiding door een docent is bij ons vanzelfsprekend. Niet alleen tijdens je wekelijkse klassikale en online les, maar ook tijdens je zelfstudie word je actief begeleid door onze docenten. De online leeromgeving is interactief, met duidelijke uitleg en voorbeelden en diverse webinars per onderwerp.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Diploma Helpende Zorg (& Welzijn) en 2 jaar werkervaring

Kosten

Lesgeld ineens: 5.425,-
Lesgeld in termijnen: 15 termijnen van 411,-
Exclusief overige kosten (inschrijfgeld, lesmateriaal ed.)

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.