HBO Strafrecht, forensische psychiatrie en criminologie

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

HBO-deelprogramma Strafrecht, forensische psychiatrie en criminologie Nieuw!
Onderdeel van de HBO-bacheloropleiding Rechten

Deze opleiding biedt waardevolle kennis voor iedereen die in zijn werk direct of indirect te maken heeft met crimineel gedrag en strafrecht. In zeer korte tijd breng je je kennis over strafrecht, forensische psychiatrie en criminologie op HBO-niveau.

De opleiding biedt een brede theoretische basis. Aan bod komen zowel aspecten van criminologie, psychologische aspecten die hierbij spelen, een inleiding in strafrecht, forensische psychiatrie en forensische opsporingsmethoden.

Het HBO-deelprogramma Strafrecht, forensische psychiatrie en criminologie is samengesteld uit onderdelen van de NVAO-geaccrediteerde HBO-bacheloropleidingen Rechten en Toegepaste psychologie. Succesvolle afronding biedt recht op vrijstelling voor de gelijknamige module(s) binnen de desbetreffende HBO-bacheloropleiding.

Voor wie is het HBO-deelprogramma Strafrecht, forensische psychiatrie en criminologie bestemd
Deze opleiding is interessant voor professionals die in hun werk te maken hebben met het strafrecht, daders of opsporingsmethoden. Bijvoorbeeld voor medewerkers bij de politie, opsporingsinstanties, in de penitentiaire sector of de beveiligingsbranche. Ook voor detectives, misdaadverslaggevers en juridisch medewerkers biedt dit deelprogramma waardevolle kennis.

Heb je interesse in deze opleiding? vraag informatie aan

Opleidingsinhoud

Inhoud van het HBO-deelprogramma Strafrecht, forensische psychiatrie en criminologie
De opleiding biedt een brede theoretische basis op het gebied van criminaliteit, opsporingsmethoden en strafrecht.

Vooropleiding

Om deze opleiding te kunnen volgen, is geen specifieke vooropleiding vereist. Wel is een MBO/HAVO werk- en denkniveau gewenst.

Opleidingsduur

6 maanden

Kosten

Bekijk hier het actuele lesgeld

Gratis informatie aanvragen

Op dit moment zijn er geen instellingen bij ons bekend, die deze opleiding (nog) aanbieden.

Om jou toch zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, hebben we een overzicht met soortgelijke opleidingen, die mogelijk interessant voor je zijn.

Bekijk de soortgelijke opleidingen