Hogeschool Inholland

Business Studies (Bachelor)

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Hbo-opleiding Business Studies: Iets voor jou?
Wil jij je toekomst in eigen handen nemen en hem zelf vormgeven? Kun je goed samenwerken en hou je niet van hokjesdenken, maar wel van netwerken en denk je out of the box? Ben je nieuwsgierig en wil je leren over alle facetten van bedrijfsvoering in de private- en publieke sector? Spreekt een zakelijke houding je aan? Durf je kritisch naar jezelf en je gedrag te kijken? Kun je goed met mensen omgaan en hen stimuleren het beste uit zichzelf te halen? Wil je je graag eerst breed oriënteren en dan pas een afstudeerrichting kiezen? Kies dan voor Business Studies!

Zes economieopleidingen komen samen
In de opleiding Business Studies worden de krachten van zes economieopleidingen gebundeld. Deze opleidingen vormen nu de afstudeerrichtingen van Business Studies:
 • Business Studies Marketing (Commerciële Economie),
 • Business Studies Ondernemen (Small Business & Retail Management),
 • Business Studies Management en Beleid (Bedrijfskunde MER),
 • Business Studies Human Resource Management (HRM),
 • Business Studies Banking & Insurance (Financial Services Management),
 • Business Studies Logistiek (Logistiek & Economie)

De opleiding Business Studies leidt je op tot businessprofessional met een passend zelfgekozen specialisme. Misschien ben jij wel de nieuwe onlinemarketing-specialist van Google of ga je projecten leiden bij Nestlé. Na de opleiding kun je gaan werken als projectleider, adviseur, inkoper, business consultant, manager of accountmanager bij een grote (non-)profitorganisatie of in het Midden- en Kleinbedrijf. Of je gaat werken als zelfstandig professional/ondernemer in jouw vakgebied.

Opleidingsinhoud

Wat houdt de hbo-opleiding Business Studies voltijd in?
De opleiding Business Studies speelt in op de vraag van het bedrijfsleven naar breed opgeleide mensen met een specialisme. Als je na je opleiding aan het werk gaat, moet je kunnen schakelen tussen de verschillende takken van sport in een onderneming. Of het nu gaat om marketing, ondernemen, management, financiën, HRM of logistiek.

Die brede kennisbasis, die voor alle Business Studies-studenten gelijk is, leg je in de eerste twee jaren. Je leert verbanden leggen en het geheel van bedrijfsvoeren te overzien zodat je een bewuste keuze kunt maken voor jouw afstudeerrichting. In het derde jaar kies je één van de afstudeerrichtingen.

Vooropleiding

Je bent toelaatbaar tot een bacheloropleiding in het hoger beroepsonderwijs als je een havo- of vwo-diploma of een mbo-diploma niveau 4 hebt behaald. Naast een diploma kunnen er ook bepaalde eisen gesteld worden aan je profiel- en/of vakkenpakket. Er wordt onderscheid gemaakt tussen oude en nieuwe profielen. Dit geldt ook als je in het bezit bent van een havo- of vwo-diploma zonder profielvermelding (diploma oude stijl). In dat geval ben je alleen toelaatbaar als je ook voldoet aan de eventuele nadere profiel- en/of vakkenpakketeisen.

Opleidingsduur

4 jaar

Kosten

In het hoger onderwijs moet je collegegeld betalen aan de hogeschool of universiteit die door de overheid gefinancierd wordt. Bij een hoger onderwijsinstelling die door de overheid gefinancierd wordt, is het collegegeld voor bepaalde groepen vastgesteld. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school.

 • Voltijdse opleiding:
Voor het studiejaar 2014/2015 (start 1 september) is het wettelijke collegegeld vastgesteld
op € 1.906,00.

 • Deeltijd of duale opleiding (de opleiding stelt het bedrag vast):
Volg je een deeltijd of duale opleiding dan bedraagt het collegegeld voor het studiejaar 2014/2015 tussen de € 1099,00 en de € 1.906,00. Dit bedrag wordt door de instelling vastgesteld.

Het wettelijk collegegeld wordt jaarlijks geïndexeerd.

Vervolgopleiding

Afgestudeerden van de opleiding Business Studies werken vaak in grotere organisaties, zowel in de profit- als de non-profitsector. Als afgestudeerde werk je vaak in een functie bij een marketing-, HRM-, economische- of logistieke afdeling. Daarnaast komen veel afgestudeerden van de opleiding Business Studies terecht op generalistische functies in het midden- en kleinbedrijf. Ook kun je gaan werken als zelfstandig professional of freelancer en jezelf op projectbasis inzetten bij diverse organisaties. Ook het oprichten van een eigen bedrijf behoort tot de mogelijkheden.

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

 • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
 • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
 • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
 • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.