ROC van Twente

Mediaredactiemedewerker

Richting binnen: Mediavormgeving

MBO-opleiding
25200
3 jaar
BOL
MBO

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Als Mediaredactiemedewerker kun je aan het werk bij een uitgeverij van gedrukte media, week of dagblad, een radio of tv omroep, reclamebureau of multimediabedrijf. Ook kun je denken aan werken op een marketing, communicatie of internet afdeling.

Als Mediaredactiemedewerker maak, publiceer en beheer je mediacontent zoals tekst, beeld, geluid en/of video. Je verzamelt, maakt en/of bewerkt deze content voor verschillende doeleinden en zorgt dat deze voldoet aan de eisen van stijl, grammatica, vorm, actualiteit en inhoud. Je zorgt ervoor dat deze content gepubliceerd kan worden in gedrukte media zoals bladen en tijdschriften maar ook op bijvoorbeeld, radio, televisie, films, websites en op social media zoals Facebook, LinkedIn en twitter. Voor het verzamelen van deze content ga je zelf op onderzoek uit. Je bent een kei in het schrijven van teksten en in het bewerken van teksten die door anderen zijn geschreven.

Opleidingsinhoud

Tijdens de opleiding leer je gespreks- en interviewtechnieken. Je bouwt journalistieke vaardigheden op en leert ook hoe dit online te werk gaat. De verwerking en voorbereiding van producties vallen onder jouw verantwoordelijk. Tijdens de opleiding is er aandacht voor de praktijk om zo een realistisch beeld van het toekomstige werkveld te schetsen. Je leert media en trends beheren, vormgeven en webdesign en leert over film en fotografie. Het is een brede opleiding, met veel verschillende aspecten.

Toelatingseisen: wat heb je nodig?

Tot het MBO word je toegelaten als je reeds enkele jaren voortgezet onderwijs hebt gehad, meestal een VMBO-opleiding of enkele jaren HAVO of VWO.
  • Voor deze niveau 4 (Specialisten/Middenkaderopleiding) heb je minimaal een VMBO-diploma (Kaderberoepsgerichte leerweg, Gemengde leerweg of Theoretische leerweg) of overgangsbewijs van HAVO/VWO naar HAVO /VWO 4 nodig.

Kosten

Binnen het beroepsonderwijs wordt onderscheid gemaakt tussen les- en cursusgeld. Vanaf je 18e ben je verplicht dit te betalen. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals reiskosten, boekenkosten, etc. Deze bijdrage verschilt per school.

  • Voltijd BOL:
Voor het studiejaar 2019/2020 (start 1 september) is het wettelijke collegegeld vastgesteld op € 1.168,- Neem voor mogelijkheden m.b.t. studiefinanciering contact op met DUO.
  • BBL en Deeltijd BOL:
Volg je een assistent- of basisberoepsopleiding (niveau 1 en 2), dan is het cursusgeld voor 2019/2020 € 243,-. Volg je een vak-, middenkader- of specialistenopleiding (niveau 3 en 4) dan is dit € 588,-.

Verder leren

Na deze opleiding kun je doorstromen naar een aansluitende HBO opleiding, zoals;

Beroepseisen: Wat wordt er van je verwacht?

Je bent creatief en nieuwsgierig en je bent goed in de Nederlandse taal in woord en geschrift. Je bent geïnteresseerd in de nieuwe ontwikkelen op het gebied van internet en communicatie en je vindt het leuk om met mensen om te gaan.

Gratis informatie aanvragen

Selecteer één of meerdere instellingen waarvan je informatie wil aanvragen.

Scholen / instellingen

Onderstaand de lijst met instellingen die deze opleiding geven.

 
School / instelling Leerweg
Amersfoort - Media, ICT & Design College BOL BBL
Amsterdam - Mediacollege Amsterdam BOL BBL
Amsterdam, Hilversum - ROC van Amsterdam BOL BBL
Apeldoorn - Aventus BOL BBL
Arnhem - Rijn IJssel BOL BBL
Dordrecht - Da Vinci College BOL BBL
Drachten - ROC Friese Poort BOL BBL
Enschede - ROC van Twente BOL BBL
Leeuwarden, Heerenveen - Friesland College BOL BBL
Rotterdam - Grafisch Lyceum Rotterdam BOL BBL
s-Hertogenbosch - Koning Willem I College BOL BBL
Utrecht - Nimeto Utrecht BOL BBL
Zwolle - Cibap vakschool BOL BBL
Zwolle - Landstede MBO BOL BBL

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.