Hogeschool Tio

CommerciŽle Economie en Ondernemerschap

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Een sterk merk, sterke campagnes. Opgezet door ondernemende professionals die slim inspelen op de wensen van de consument. Werk jij aan de nieuwste campagnes van Coolblue of Amazon, of start je liever je eigen bedrijf?

De e-commerce branche
Online business is booming: 96% van de Nederlanders koopt online, samen goed voor 23,7 miljard euro. Door het stijgende aantal online verkopen, stijgt ook de behoefte aan mensen met verstand van e-commerce. Na de opleiding CommerciŽle Economie en Ondernemerschap weet je hoe je online en offline verkopen een flinke boost kun geven, zowel in het mkb als voor een multinational. Ga bijvoorbeeld aan de slag als accountmanager, online marketeer, communicatieadviseur of salesmanager. Of start je eigen onderneming!

Opleidingsinhoud

Kwaliteit
De opleiding CommerciŽle Economie en Ondernemerschap is voor de vierde keer op rij beoordeeld als beste hbo-opleiding CommerciŽle Economie: Student Stan: ďDeze studie ben ik nergens anders tegengekomen, hij is uniek in zijn soort! Hij sprak me meteen aan, omdat het een moderne hbo-opleiding is met een goed toekomstperspectief.Ē In de Nationale Studenten Enquete (NSE) behaalt de opleiding al jaren de hoogste cijfers en ook in het Elsevier-onderzoek ĎBeste studiesí staat de opleiding CommerciŽle Economie en Ondernemerschap op de 1e plaats.

Inhoud van de studie
Tijdens de opleiding CommerciŽle Economie en Ondernemerschap is praktijkgericht het sleutelwoord. Zo'n 60% van de opleiding staat in het teken van projecten en praktijkvakken. Bovendien krijg je les van docenten uit de praktijk, loop je twee stages en kun je kiezen voor een praktijkgerichte minor.

E-commerce
Je leert bij de vakken E-commerce, Digital marketing en Supply chain management alles over online inkopen en verkopen. Deze kennis helpt je bij het opzetten van je eigen webshop. Samen met je medestudenten zet je online een product in de markt en genereer je zoveel mogelijk winst voor de aandeelhouders. Tijdens de E-commerce week ga je de strijd aan met je medestudenten: wie ontwikkelt het beste online-marketingplan?

Marketing, sales & branding
Je leert consumentengedrag interpreteren, zodat je ziet waar de kansen en bedreigingen liggen. Je doet marktonderzoek en schrijft een marketingcommunicatieplan. Door middel van rollenspellen en masterclasses worden je commerciŽle vaardigheden getraind. Tijdens het project Branding ontwikkel je met medestudenten een eigen merk, compleet met identiteit en marktpositionering.

Internationaal
Marketing binnen Nederland is ťťn ding, maar hoe werkt dat in het buitenland? Tijdens het vak Cross-culturele communicatie leer je hoe je producten in verschillende landen in de markt zet. Tijdens de internationale studiereis neem je een kijkje bij bedrijven in het buitenland.

Stages en afstuderen
Tijdens de twee (internationale) stages doe je direct praktijkervaring op. Tot slot bundel je al het geleerde in je afstudeeronderzoek.

Studieprogramma CommerciŽle Economie en Ondernemerschap

Hbo in drie of vier jaar
De opleiding CommerciŽle Economie en Ondernemerschap leidt in drie of vier jaar op voor het beroepscompetentieprofiel CommerciŽle Economie (CROHO-nummer: 30119).

Meer informatie? Kijk op: CommerciŽle Economie en Ondernemerschap

Vooropleiding

  • Havo-, vwo-, of mbo4-diploma.
  • Toelating met elk profiel.

Opleidingsduur

3 of 4 jaar

Kosten

Collegegeld 1e studiejaar: Ä22.250
Inschrijfgeld (eenmalig): Ä95

Vervolgopleiding

Met het hbo-diploma van CommerciŽle Economie en Ondernemerschap kun je doorstromen naar vele masters in binnen- en buitenland.
Er worden wereldwijd veel verschillende masters op diverse vakgebieden aangeboden. Bedenk wat je later wilt gaan doen en waar je in wilt uitblinken. Denk je erover een master in het buitenland te gaan volgen? Misschien past een master aan ťťn van de partneruniversiteiten van Tio dan bij jou.

Voor een WO-master moet je over het algemeen een premaster volgen.

Bijzonderheden

Goed toekomstperspectief
De opleiding CommerciŽle Economie en Ondernemerschap is een van de weinige hbo-opleidingen waar veel aandacht wordt besteed aan online marketing. Het aantal online verkopen stijgt al jaren flink en er is daarom veel vraag naar online marketeers. Door het volgen van deze opleiding kun je jouw kans op een baan dus vergroten.

De opleiding CommerciŽle Economie en Ondernemerschap leidt op voor het beroepscompetentieprofiel CommerciŽle Economie en is door de NVAO geaccrediteerd.
Met dit diploma mag je de internationaal erkende titel Bachelor of Science (BSc) voeren.

Associate degree in 2 jaar
Je kunt bij Tio ook kiezen voor een 2-jarige Associate degree (Ad). Met dit diploma kun je snel aan de slag in het werkveld!

Plaatsen / leslocaties

Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Eindhoven, Hengelo, Groningen

Beroepseisen: Wat wordt er van je verwacht?

Iets voor jou?
Heb jij gevoel voor sales en denk je 'out of the box'? Benut je talenten en kies voor de opleiding CommerciŽle Economie en Ondernemerschap. Je stelt marketingplannen op, ontwikkelt communicatiecampagnes en sluit de beste deals. Jouw duidelijke visie op de toekomst en je kennis van marktonderzoek maken het verschil. Als geen ander weet je wat ervoor nodig is om een brand neer te zetten.

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.