Hogeschool Tio

CommerciŽle Economie en Ondernemerschap

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Een sterk merk, sterke campagnes. Opgezet door ondernemende professionals die slim inspelen op de wensen van de consument. Werk jij aan de nieuwste campagnes van Coolblue of Amazon, of start je liever je eigen bedrijf?

De e-commerce branche
Online business is booming: 95% van de Nederlanders koopt online, samen goed voor 22,5 miljard euro. Door het stijgende aantal online verkopen, stijgt ook de behoefte aan mensen met verstand van e-commerce. Na de opleiding CommerciŽle Economie en Ondernemerschap weet je hoe je online en offline verkopen een flinke boost kun geven, zowel in het MKB als voor een multinational. Ga bijvoorbeeld aan de slag als accountmanager, internetmarketeer, communicatieadviseur of salesmanager. Of start je eigen onderneming!

Opleidingsinhoud

Kwaliteit
De opleiding CommerciŽle Economie en Ondernemerschap is voor de derde keer op rij beoordeeld als beste hbo-opleiding CommerciŽle Economie: ďBij Tio zijn veel studenten razend enthousiast over hun opleiding,Ē schrijft de Keuzegids. Dit is de eerste marketingopleiding in Nederland met een sterke nadruk op e-commerce. In de Nationale Studenten Enquete (NSE) behaalt de opleiding al jaren de hoogste cijfers en ook in het Elsevier-onderzoek ĎBeste studiesí staat de opleiding CommerciŽle Economie en Ondernemerschap op de 1e plaats.

Inhoud van de studie
Tijdens de opleiding CommerciŽle Economie en Ondernemerschap is praktijkgericht het sleutelwoord. Zo'n 60% van de opleiding staat in het teken van projecten en praktijkvakken. Bovendien krijg je les van docenten uit de praktijk, loop je twee stages en kun je kiezen voor een praktijkgerichte minor.

E-commerce
Je leert bij de vakken E-commerce, Digital marketing en Supply chain management alles over online inkopen en verkopen. Deze kennis helpt je bij het opzetten van je eigen webshop. Samen met je medestudenten zet je online een product in de markt en genereer je zoveel mogelijk winst voor de aandeelhouders. Tijdens de E-commerce week ga je de strijd aan met je medestudenten: wie ontwikkelt het beste online-marketingplan?

Marketing, sales & branding
Je leert consumentengedrag interpreteren, zodat je ziet waar de kansen en bedreigingen liggen. Je doet marktonderzoek en schrijft een marketingcommunicatieplan. Door middel van rollenspellen en masterclasses worden je commerciŽle vaardigheden getraind. Tijdens het project Branding ontwikkel je met medestudenten een eigen merk, compleet met identiteit en marktpositionering.

Internationaal
Marketing binnen Nederland is ťťn ding, maar hoe werkt dat in het buitenland? Tijdens het vak Cross-culturele communicatie leer je hoe je producten in verschillende landen in de markt zet. Tijdens de internationale studiereis neem je een kijkje bij bedrijven in het buitenland.

Stages en afstuderen
Tijdens de twee (internationale) stages doe je direct praktijkervaring op. Tot slot bundel je al het geleerde in je afstudeeronderzoek.

Hbo in drie of vier jaar
De opleiding CommerciŽle Economie en Ondernemerschap leidt in drie of vier jaar op voor het beroepscompetentieprofiel CommerciŽle Economie (CROHO-nummer: 30119).

Vooropleiding

  • Havo-, vwo-, of mbo4-diploma.
  • Toelating met elk profiel.
  • Voor wie het vak Management en Organisatie (M&O) niet in de vooropleiding heeft gehad, heeft Tio de gratis cursus Introductie in bedrijfseconomie ontwikkeld. Om toegelaten te kunnen worden tot de opleiding, is men verplicht deze cursus te volgen. Zo kan je zonder M&O toch aan een hbo-opleiding bij Tio beginnen.

Opleidingsduur

3 of 4 jaar

Kosten

Ä 18.500 per jaar, Ä 9.300 voor het 4e hbo-jaar. De studiematerialen zijn hierbij inbegrepen.

Vervolgopleiding

Met het hbo-diploma van CommerciŽle Economie en Ondernemerschap kun je doorstromen naar vele masters in binnen- en buitenland.
Er worden wereldwijd veel verschillende masters op diverse vakgebieden aangeboden. Bedenk wat je later wilt gaan doen en waar je in wilt uitblinken. Denk je erover een master in het buitenland te gaan volgen? Misschien past een master aan ťťn van de partneruniversiteiten van Tio dan bij jou.

Voor een WO-master moet je over het algemeen een premaster volgen.

Bijzonderheden

De opleiding CommerciŽle Economie en Ondernemerschap is een van de weinige hbo-opleidingen waar veel aandacht wordt besteed aan online marketing. Het aantal online verkopen stijgt al jaren flink en er is daarom veel vraag naar online marketeers. Door het volgen van deze opleiding kun je jouw kans op een baan dus vergroten.

De opleiding CommerciŽle Economie en Ondernemerschap leidt op voor het beroepscompetentieprofiel CommerciŽle Economie en is door de NVAO geaccrediteerd.
Met dit diploma mag je de internationaal erkende titel Bachelor of Science (BSc) voeren.

Plaatsen / leslocaties

Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Eindhoven, Hengelo

Beroepseisen: Wat wordt er van je verwacht?

Iets voor jou?
Heb jij gevoel voor sales en denk je 'out of the box'? Benut je talenten en kies voor de opleiding CommerciŽle Economie en Ondernemerschap. Je stelt marketingplannen op, ontwikkelt communicatiecampagnes en sluit de beste deals. Jouw duidelijke visie op de toekomst en kennis van marktonderzoek maken het verschil. Als geen ander weet je wat ervoor nodig is om een brand neer te zetten.

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.