Christelijke Hogeschool Windesheim

Master Psychomotorische Therapie

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

U verdiept zich in algemene en theoretische vakkennis, die toepasbaar is in uw dagelijkse praktijk. De opleiding richt zich op drie pijlers.

1. Theoretische en methodische scholing en verdieping

In dit onderdeel wordt aandacht besteed aan algemene en beroepsgerichte theorieŽn op masterniveau. U maakt nader kennis met methodiek en werkt aan de ontwikkeling van uw analytische vaardigheden op algemeen en vakspecifiek vlak.

2. Scholing en verdieping met betrekking tot de beroepshouding

Binnen dit aandachtsgebied staat de professionalisering van uw beroepshouding centraal. Zaken als therapeutische vaardigheden, een vaktechnische ontwikkeling en een competente beroepshouding komen in dit onderdeel uitgebreid aan de orde.

3. Praktijkgericht onderzoek

Het derde aandachtsgebied richt zich op onderzoek. In de masteropleiding werkt u aan uw onderzoeksvaardigheden met als doel onder begeleiding van een docent een (praktijk)onderzoek op te kunnen zetten en uit te kunnen voeren.

Overige curriculumonderdelen

Masterclasses

Tijdens de master volgt u uit een groter aanbod twee masterclasses. Hiermee brengt u verdieping aan in de masteropleiding, waarbij u kennis opdoet van PMT-behandelingen ten aanzien van specifieke themaís of doelgroepen. U leert meer over de praktische aanpak, de methodische opbouw en theoretische en wetenschappelijke verantwoording van zoín behandeling.

Coaching & supervisie

Tijdens de master begeleidt een coach uw leerproces op individuele basis. Ook groepssupervisies staan op het programma, met als doel te reflecteren op de eigen vaktherapeutische interventies, waarbij u uw beroepshouding op masterniveau professionaliseert.

Afstuderen

De masteropleiding rondt u af met een assessment en een masterthesis. Op grond van een eindassessment wordt de ontwikkeling van uw competenties getoetst ťn u schrijft een masterthesis, waarmee u uw masterniveau aantoont.

Opleidingsinhoud

[b[De master is opgezet vanuit een competentiegericht leermodel. De competenties zijn gekoppeld aan het beroepsprofiel psychomotorische therapie.

Competenties

1. InterveniŽren
2.Diagnosticeren
3. Construeren
4. Evalueren
5. Rapporteren
6. Positioneren
7. Reflecteren

Bij de start van de master Psychomotorische Therapie zet u een aantal leervragen uit de praktijk om in leerdoelen. Deze leerdoelen koppelt u aan de zeven beroepscompetenties uit de masteropleiding, zodat er een directe wisselwerking tussen werksituatie en opleiding wordt gecreŽerd.

Na deze opleiding

heeft u kennis van ontwikkelingsachtergronden van psychosociale en psychiatrische problemen, bent u bekend met thema's uit de psychopathologie en heeft u zich verdiept in methodische cliŽntbehandelingsmodellen;
beschikt u over een professionele attitude op masterniveau;
kunt u een praktijkgericht onderzoek opzetten en uitvoeren.

Deskundige docenten

Onze docenten en supervisors kunnen putten uit jarenlange praktijkervaring en zij beschikken hierdoor over veel vakspecifieke kennis die zij inzetten ten behoeve van ons onderwijs. Diverse docenten zijn betrokken bij de beroepsorganisatie (Nederlandse Vereniging voor Psychomotorische Therapie) ťn ook leveren zij met regelmaat een actieve bijdrage aan werkgroepen en/of studiedagen.

Vooropleiding

Voor de actuele eisen aan de vooropleiding verwijzen we je naar de website van de aanbieder.

Opleidingsduur

2-2,5 jaar

Kosten

In het hoger onderwijs moet je collegegeld betalen aan de hogeschool of universiteit. Bij een hoger onderwijsinstelling die door de overheid gefinancierd wordt, is het collegegeld voor bepaalde groepen vastgesteld. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school.

  • Voltijdse opleiding:
Volg je een voltijdse opleiding dan bedraagt het collegegeld voor het studiejaar 2023/2024 Ä 2.314,-

  • Deeltijd of duale opleiding:
Volg je een deeltijd of duale opleiding dan bedraagt het collegegeld voor het studiejaar 2023/2024 tussen de Ä 1.377,- en maximaal Ä 2.314,-. Dit bedrag wordt door de instelling vastgesteld.

Het wettelijk collegegeld wordt jaarlijks geÔndexeerd.

Vervolgopleiding

Wanneer je na het behalen van je master verder wilt studeren zijn er verschillende mogelijkheden. Zo kun je een tweede master gaan doen (in dat geval kies je voor een master-na-masteropleiding en specialiseer je je nog meer in het door jouw gekozen vakgebied). Je kunt ook doorstuderen aan de hand van een postgraduate opleiding. Dit zijn opleidingen die een vervolg zijn op een academische studie en richten zich op wetenschappelijke verdieping binnen het door jouw gekozen vakgebied. Op deze manier specialiseer je verder en haal je uiteindelijk nog een erkend diploma of erkende titel.

Gratis informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in, dan krijg je gratis informatie toegestuurd.

  • De ingevoerde (persoons)gegevens worden door de geselecteerde opleidingsaanbieder(s) gebruikt om de gestelde vraag te beantwoorden;
  • Indien gewenst mag de onderwijsinstelling waar ik mijn aanvraag naar stuur mijn gegevens bewaren om mij van advies te voorzien;
  • Ik ben tenminste 16 jaar oud, of heb toestemming van mijn ouders of voogd om deze informatieaanvraag te verzenden;
  • De privacy statement en algemene voorwaarden van Stichting ROC.nl zijn van toepassing.