HBO-module Inleiding in de Psychologie

Beroepsbeeld: waar werk je en wat doe je?

Iedereen wordt dagelijks geconfronteerd met menselijk gedrag. De mens is nu eenmaal een sociaal wezen en onderlinge communicatie is van belang om goed te blijven functioneren. Interactie kan vanaf een veilige afstand gebeuren, of zeer dichtbij. De HBO-module Inleiding Psychologie leert u hoe u anderen beter kunt begrijpen. Dit kan weer leiden tot betere onderlinge communicatie. Haal nu uw voordeel uit de psychologie en start met deze boeiende module!

In de psychologie bestuderen we hoe de psyche van de mens in elkaar steekt. Waarom reageert de mens bijvoorbeeld op een bepaalde wijze? Hoe denkt en voelt de mens zich? Het gedrag van de mens staat centraal in deze module. Iedereen heeft een andere persoonlijkheid en zal dus ander gedrag vertonen. Helpt u mensen graag op weg en wilt u meer weten over het doen en laten van de mens? De module Inleiding Psychologie geeft u psychologische kennis en leert u hoe u psychologische inzichten toe kunt passen.

Voor wie is deze module bestemd?
Deze compacte module van twee maanden is uitermate geschikt voor personen die zich verder willen verdiepen in de mens en zijn gedrag. De kennis die u opdoet in deze module is universeel toepasbaar. Deze module maakt deel uit van de HBO-bachelor opleiding Toegepaste Psychologie. Na het succesvol afronden van deze module kunt u vrijstelling aanvragen voor de gelijknamige module (5 studiepunten) wanneer u zich aanmeldt voor de HBO-bachelor opleiding.

Doordat u zelf actief aan de slag gaat, heeft u de verschillende elementen van de psychologie eenvoudig en snel onder de knie. Verbeter uw kennis over de psyche van de mens en start vandaag nog met deze nuttige HBO-module!

Bijzonderheden
- Erkenning door het ministerie van onderwijs. De minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider ERKEND op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) op het gebied van voortgezet onderwijs. Tevens heeft de Minister van OC&W alle MBO opleidingen van de NHA ERKEND op grond van de WEB (Wet Educatie en Beroepsonderwijs) en de HBO Bacheloropleiding ERKEND op grond van de WHW (Wet op het Hoger onderwijs en Wetenschappelijk onderzoek).
  • De NHA afdeling Onderwijs is ISO 9001 gecertificeerd.
- 75 jaar ervaring en naar schatting meer dan 1.750.000 cursisten opgeleid.
- Cursisten zijn zéér tevreden over de NHA. Onderzoeksscore: cijfer 8.

  • Thuis studeren in uw eigen tempo.
  • Perfect te combineren met een baan en hobby’s.
  • U ontvangt het complete cursuspakket per post.
  • Toegang tot NHA studentenplaza!
  • 100% laagste lesgeld garantie!
  • Tijdelijke actie: Gratis Tablet PC bij elke cursus en opleiding!

Wilt u een gratis studiegids aanvragen, meer informatie of inschrijven? Bel ons gerust. [klik hier voor het telefoonnummer] of vul het onderstaande formulier in voor de gratis studiegids!

Opleidingsinhoud

De module Inleiding Psychologie geeft u een degelijke achtergrond van de psychologie. U raakt vertrouwd met kernconcepten van de psychologie, de klassieke studies en recente ontwikkelingen van de psychologie.

In deze module komen de volgende onderwerpen aan bod:

- Inleiding in de psychologie
In dit onderdeel leert u de belangrijkste concepten van de psychologie. We staan stil bij de ontwikkelingen van de psychologie door de jaren heen. In het bijzonder zullen we aandacht besteden aan de recente ontwikkelingen in dit vakgebied.

- Persoonlijkheid en gedragspatronen
Belangrijke onderwerpen binnen de psychologie zijn leren, geheugen, intelligentie, emotie en motivatie. Ook wordt de vorming van de persoonlijkheid en van gedragspatronen uitgediept.

- Psychische stoornissen
Ten slotte leert u wat voor psychische stoornissen er zijn. De mogelijke therapieën die daarbij passen bespreken we hierbij. Aan het eind van deze module kunt u de belangrijkste thema's van de psychologie met elkaar verbinden en kunt u inspelen op het gedrag van de mens.

Vooropleiding

Voor deze HBO-module geldt geen vooropleidingseis.

Opleidingsduur

2 maanden

Kosten

Studeren MET hulp € 399,- (of 6 x € 72,-)

Vervolgopleiding

Als u deze module heeft afgerond, kunt u toegang aanvragen tot de HBO-bacheloropleiding Toegepaste Psychologie van de NHA. U kunt dan tevens op basis van de behaalde resultaten vrijstelling aanvragen voor de gelijknamige module uit de HBO-bacheloropleiding Toegepaste Psychologie.

Gratis informatie aanvragen

Op dit moment zijn er geen instellingen bij ons bekend, die deze opleiding (nog) aanbieden.

Om jou toch zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, hebben we een overzicht met soortgelijke opleidingen, die mogelijk interessant voor je zijn.

Bekijk de soortgelijke opleidingen