Drenthe College

Daag jezelf uit
Drenthe College is een instelling voor mbo, Entree-onderwijs, sprinthavo en ? vwo en volwasseneneducatie en is gevestigd in Drenthe. Jaarlijks volgen ruim 8.000 studenten en cursisten een opleiding bij DC.

Drenthe college wil studenten uitdagen om het beste uit zichzelf te halen. Werken aan de beste versie van jezelf, is onze slogan.
We gaan er daarbij vanuit dat studenten behoefte hebben aan een opleiding met ruimte om te groeien vanuit hun eigen passie en talent. Daarmee wordt een opleiding een belangrijke pijler voor een waardevolle en betekenisvolle toekomst.
Drenthe College wil studenten helpen om te worden wat zij willen en hen te ondersteunen in hun persoonlijke groei. Dit betekent dat DC de persoonlijke talenten, leervraag en loopbaan van de student centraal stelt. DC wil studenten iets meegeven voor de toekomst: of dat nou de juiste papieren zijn voor een droombaan, persoonlijke ontwikkeling of een vervolgstudie aan het hbo.
Door onszelf uit te dagen halen we het beste uit elkaar. Daarbij luisteren we naar de wensen van de student, staan we voor hem of haar klaar om hulp te bieden als dat nodig is en dagen we hem of haar uit om een stap verder te zetten.
Zodat de student met plezier ziet dat hij de beste versie van zichzelf kan worden en vleugels krijgt om met zelfvertrouwen zo hoog te vliegen als hij wil.

Wie kiest voor DC kiest voor zichzelf.

Middelbaar beroepsonderwijs
Drenthe College kent drie sectoren voor beroepsonderwijs (Economie & Dienstverlening, Techniek en Zorg & Welzijn) en een sector voor sprinthavo en ?vwo, Entree-onderwijs en volwasseneneducatie. Er zijn contacten met de scholen waar de deelnemers een vooropleiding hebben gevolgd om te zorgen voor een goede aansluiting. Verschillende beroepsopleidingen van het Drenthe College geven een goede aansluiting op het hoger beroepsonderwijs.
Drenthe College verzorgt opleidingen op het gebied van welzijn, gezondheidszorg, horeca, toerisme en recreatie, administratie, handel, transport en logistiek, bouwkunde, elektrotechniek, laboratorium- en procestechniek, motorvoertuigentechniek op het TT-Instituut, werktuigbouwkunde en ICT.

Drenthe College heeft goede banden met het (regionale) bedrijfsleven: met vrijwel alle grotere bedrijven en instellingen in de regio heeft het Drenthe College werkrelaties ontwikkeld: ofwel omdat studenten er stages lopen ofwel omdat bedrijven cursussen of opleidingen laten verzorgen door DC.
Voor bedrijven die werknemers in de gelegenheid stellen zich bij te scholen zijn er aantrekkelijke subsidiemogelijkheden.

Leslocaties
Drenthe College heeft leslocaties in de onderstaande plaatsen:
Assen, Emmen, Meppel en Steenwijk.

Adresgegevens

Drenthe College geeft o.a. opleidingen in:
  • Assen
  • Emmen
  • Meppel

Om contact op te nemen met deze instelling kan je gebruik maken van onze webdecaan voor 'Drenthe College' of maak gebruik van onderstaande gegevens: