WisMon

Haal je bètavak in en start met jouw droomstudie!

Heb jij één of meer bètavakken nodig voor toelating tot het hbo of de universiteit? Onze cursussen wiskunde a of b, natuurkunde, scheikunde of biologie op havo- of vwo-niveau bereiden voor op een CCVX voortentamen of staatsexamen.

Bekijk onze cursussen

Onze cursussen

WisMon geeft cursussen in bètavakken voor scholieren en studenten wiens vakkenpakket niet aansluit bij hun vervolgopleiding of die van studierichting willen wisselen.

Onze cursussen starten drie keer per jaar in Amsterdam, Utrecht of online. Ze zijn zo georganiseerd dat je binnen één jaar alle vier de vakken kunt behalen. Elke cursus heeft een vast aantal uur om de hele bovenbouwstof te doorlopen. De intensiviteit en duur verschillen per cursus en per cursusblok, variërend van een studielast van 7 tot 40 uur per week. Het is noodzakelijk dat je de onderbouwstof van het betreffende vak beheerst. Voor wiskunde hebben we een basiscursus om je kennis bij te spijkeren.

Je sluit de cursus af met een examen dat altijd door een externe partij wordt afgenomen. De meest gangbare examens zijn het CCVX-voortentamen en het staatsexamen. Soms heeft jouw opleiding een eigen toelatingstoets.

Bij WisMon vinden we het belangrijk dat je voldoende persoonlijke aandacht krijgt. Daarom werken we met kleine groepen. Bij een cursus bestaat de groep gemiddeld uit 12 tot maximaal 22 cursisten.

Vrijblijvend advies

Wil je werk en cursus combineren? Ben je van plan om meerdere vakken bij WisMon te volgen en heb je behoefte aan hulp bij je planning? Of weet je niet hoe je de stap kunt maken van het mbo naar het hbo of de universiteit? Via onze website kun je vrijblijvend een adviesgesprek aanvragen. We helpen je graag verder richting je droomstudie.

Wie is WisMon

WisMon is een onderwijsinstituut voor vraagstukken op het gebied van bèta, wetenschap en techniek. We verzorgen zelf onderwijs en helpen als kennispartner andere instellingen met de invulling van hun onderwijs. Met een gedreven team willen we maximale impact maken om leerlingen te enthousiasmeren voor de uitdagingen van de toekomst.

Jaarlijks helpen we met onze cursussen gemiddeld 700 cursisten richting hun droomstudie!

Team Foto van WisMon

WisMon door de jaren heen

WisMon tijdlijn. Hoe het begon tot waar het nu is.

Adresgegevens

WisMon geeft o.a. opleidingen in:
  • Utrecht

Om contact op te nemen met deze instelling kan je gebruik maken van onze webdecaan voor 'WisMon' of maak gebruik van onderstaande gegevens: