Mediacollege Amsterdam

Mediacollege Amsterdam

Ben je creatief, nieuwsgierig en wil je leren door te doen? Bij Mediacollege Amsterdam draait het om media, design en technologie. En dat is breder dan je denkt! Schrijf je in voor onze open dagen en meeloopdagen en kom ontdekken welke opleiding het best bij jou past.

Om maar een paar richtingen te noemen die studenten bij ons leren: av-producties maken, het organiseren van events, grafisch en interactief vormgeven, digital art voor games maken, ontwikkelen van apps, storytelling met tekst/beeld/geluid, het bedenken-ontwerpen-bouwen van een beleving, hoe je met (bewegend) beeld een verhaal vertelt, creatief perfomer zijn, werken met belettering, sign en mediamaken en vormgeving combineren met online verkoop.

Bij alle opleidingen zitten creatief denken, technologie en ondernemerschap verweven in de lesmodules.

Tijdens je opleiding werk je aan beroepsopdrachten, waarbij je samenwerkt met studenten van andere opleidingen. Professionals in de mediabranche moeten namelijk niet alleen goed zijn in hun eigen vak. Ze moeten ook kunnen samenwerken met mensen met een andere specialisatie. Alle opleidingen zijn dan ook volledig gericht op de praktijk. Dat betekent dat je niet alleen bepaalde vakken of technieken leert, maar ook hoe je omgaat met klanten, collega’s en hoe je functioneert in onze maatschappij.

Je volgt theorie- en praktijklessen en trainingen om projecten tot een goed einde te brengen. Ook loop je stage bij bedrijven of werk je mee in een studentenleerbedrijf. De ervaring die je zo opdoet, helpt je om keuzes te maken voor het verdere verloop van je studie. Omdat we zien dat veel van onze (oud-)studenten tijdens of na hun studie als zelfstandige beginnen, hebben we het Ondernemersloket opgericht dat helpt met het geven van relevante basiskennis, coachingsprogramma’s, inloopspreekuren en het samenbrengen van startende ondernemers om van hun droom realiteit te maken.


Adresgegevens

Mediacollege Amsterdam geeft o.a. opleidingen in:
  • Amsterdam

Om contact op te nemen met deze instelling kan je gebruik maken van onze webdecaan voor 'Mediacollege Amsterdam' of maak gebruik van onderstaande gegevens: