Veiligheid en Vakmanschap Defensie

Opleiding veiligheid en vakmanschap Je moet het maar kunnen

Wat is de VEVA-opleiding?

VEVA staat voor Veiligheid en Vakmanschap. Je volgt een praktijkgerichte MBO-opleiding (vakmanschap) en combineert dat met één week per maand bij Defensie. Als je de opleiding met succes afrondt, krijg je een volwaardig MBO-diploma op niveau 2, 3 of 4 (alleen vliegtuigonderhoud). Daarnaast heb je een flink streepje voor als je solliciteert bij Defensie.

De opleiding

Ben jij sportief en houd je van avontuur? Wil je liever actief bezig zijn dan elke dag in de schoolbanken zitten? Dan is de VEVA-opleiding iets voor jou. De opleiding bestaat uit een algemeen deel waarin je leert hoe het is om militair te zijn. Daarnaast is er een vakgericht deel dat je opleidt voor het beroep van je keuze. Bij allebei de delen ligt de nadruk op de praktijk. Maar je krijgt ook Nederlands en Engels en doet veel aan sport. De negen vakrichtingen die je kunt volgen, vind je onder Opleidingen.
Je sluit de VEVA-opleiding af met een MBO-diploma op niveau 2 of 3 (niveau 3 of 4 voor de vakrichting Vliegtuigonderhoud). De opleiding op niveau 2 bereidt je voor op functies met de rang van soldaat, matroos, marinier of korporaal. De opleiding op niveau 3 en 4 bereidt je voor op functies met de rang van korporaal of onderofficier.

Het werk

Als je na je opleiding wordt aangenomen bij Defensie, word je militair én vakman. Als militair beschik je over specifieke vaardigheden en ken je je plaats binnen de militaire rangorde. Je moet er rekening mee houden dat je op oefening gaat en kan worden uitgezonden. Als vakman krijg je bij Defensie alle ruimte. Je kunt vaak unieke ervaring opdoen. Of zie jij je in de burgermaatschappij al sleutelen aan een rupsvoertuig of een F16, een veldhospitaal opzetten of in een paar maanden een complete compound bouwen?
Je bijzondere ervaring geeft je ook buiten Defensie een voorsprong. Werkgevers weten immers dat je een vak kunt uitoefenen onder bijzondere omstandigheden en goed kunt samenwerken.

Je toekomst

Met een VEVA-diploma heb je een stevige voorsprong als je bij Defensie solliciteert. Maar ook buiten Defensie heb je genoeg mogelijkheden. Je hebt immers een volwaardig MBO-diploma op zak, waarmee je de arbeidsmarkt op kunt of een vervolgopleiding kunt volgen.

Adresgegevens

Veiligheid en Vakmanschap Defensie geeft o.a. opleidingen in:
  • Heel Nederland

Om contact op te nemen met deze instelling kan je gebruik maken van onze webdecaan voor 'Veiligheid en Vakmanschap Defensie' of maak gebruik van onderstaande gegevens:

Kattenburgerstraat 7

1018 JA Amsterdam