Leerpark Arnhem

Op het LEERpark DOE je meer!

Leerpark Presikhaaf

Leerpark Presikhaaf is een school voor praktijkonderwijs, vmbo basis, vmbo kader, beroepsmavo en mbo. Het ligt aan een prachtig park in Arnhem. Je kunt bij ons een opleiding op mbo 2-niveau volgen. Ook als je ergens anders je vmbo-opleiding hebt gevolgd. We werken voor onze mbo-opleidingen samen met ROC A12 (Astrum college en Technova college).

Veel leren door te doen

Bij ons leer je op een praktische manier: door heel veel te doen. We hebben kleine vakklassen en de docenten weten precies wat jij nodig hebt om verder te komen. Daardoor gaat het studeren gemakkelijker, vergroot je je slagingskansen en doe je het ook na je opleiding beter.

Sneller door de vakmanschapsroute

Onze mbo-2 opleidingen kenmerken zich door kleinschaligheid en maatwerk. Alle mbo-opleidingen sluiten perfect aan bij onze vmbo-opleidingen. Leerlingen die het vmbo op Leerpark Presikhaaf gevolgd hebben stromen eenvoudig door naar het mbo. In een bekend gebouw en met bekende docenten. Soms kun je daardoor het vmbo én het mbo in vijf jaar doen. Deze doorlopende leerlijn heet de vakmanschapsroute. Dan doe je in de vierde klas al een deel van het mbo. Daardoor haal je in vijf jaar je vmbo- én je mbo-diploma

Meteen aan de slag of verder studeren

Je mag meteen aan de slag als je je diploma hebt. Want je hebt een startkwalificatie. Maar je kunt natuurlijk ook eerst verder studeren op het ROC.

Veel opleidingen om uit te kiezen

Op het Leerpark bieden we de volgende mbo-2 opleidingen:

Autotechnicus (BOL en BBL) Je werkt het liefst met je handen en voelt je helemaal thuis in een garage waar je graag sleutelt aan auto’s.

Helpende zorg & welzijn (BOL) Je bent zorgzaam, praktisch ingesteld, creatief en flexibel. Jij legt makkelijk contact, werkt graag in teamverband en kunt goed organiseren en plannen.

Kok (BOL en BBL) Koken is je lust en je leven en je hebt altijd al in een professionele keuken willen staan. Je kunt omgaan met werkdruk en bent nauwkeurig en flexibel. Ook vind je het leuk om in een team te werken. Voor jou is de tevreden gast het meest belangrijk.

Gastheer/-vrouw (BOL en BBL) Als gastheer/gastvrouw ben je sociaal, flexibel en een harde werker. Verkoper (BOL en BBL) Jij vindt het leuk om in een winkel te werken. Je werkt goed samen, wisselt gemakkelijk van werkzaamheden, staat mensen graag te woord en weet van aanpakken.

Timmerman (BOL en BBL) Je hebt technisch inzicht en kunt goed met gereedschap overweg. Dit doe je nauwkeurig, waarbij je jouw verantwoordelijkheden kent. Je houdt van aanpakken, zowel zelfstandig als in teamverband.

Monteur elektrotechnische installaties (BOL en BBL) Jij hebt twee rechterhanden, gevoel voor techniek en je experimenteert graag met elektronische systemen.

Medewerker ICT support (BOL) Je houdt van werken met computers en bent nieuwsgierig naar nieuwe computerprogramma’s.

Constructiewerker (BOL en BBL) Jij werkt graag met machines en gereedschappen, waarmee je onderdelen voor grote of kleine constructies maakt. Je hebt technisch inzicht en werkt nauwkeurig.

Monteur mechatronica (BOL en BBL) Jij heb technisch inzicht en staat voor kwaliteit en nauwkeurigheid.


Adresgegevens

Leerpark Arnhem geeft o.a. opleidingen in:
  • Arnhem

Om contact op te nemen met deze instelling kan je gebruik maken van onze webdecaan voor 'Leerpark Arnhem' of maak gebruik van onderstaande gegevens: