Aventus

Aventus. De school waar jij ’t maakt.

Aventus is een mbo-school in de Stedendriehoek met locaties in Apeldoorn, Deventer en Zutphen en biedt mbo-opleidingen, entreeopleidingen, volwasseneneducatie en VAVO (voortgezet algemeen volwassenenonderwijs).

Je kunt bij Aventus kiezen uit ca. 200 mbo-opleidingen in diverse richtingen (techniek, autobranche, gezondheidszorg, welzijn, sport, horeca, economie, administratie, ICT, etc). Welke opleiding je ook kiest bij Aventus, het is jouw opleiding! Je krijgt stap voor stap steeds meer de regie over je eigen studie. Je leert om initiatief te nemen en verantwoordelijkheid te nemen. Zodat we je geleidelijk aan los kunnen laten. Maar met altijd die helpende hand van onze docenten en begeleiders als dat nodig is. En gaat het even iets minder? Dan kun je altijd bij je docent terecht. Bij Aventus zijn we trots op wat onze studenten bereiken. Je komt hen op heel veel plekken tegen. Ze doen mee aan vakwedstrijden, zetten bedrijfjes op, lopen hard op de atletiekbaan of zijn voor de kleuters in de klas gewoon de liefste juf.

Aandacht voor jouw talent

Wij willen je alle kansen geven omjouw talent te ontdekken en te ontwikkelen. Talent kan groot of klein zijn, broos of nog verborgen. Dat talent in jou willen we helpen ontwikkelen, zodat jij straks helemaal klaar bent voor een leuke job op de arbeidsmarkt of een vervolgstudie in het hbo.

Beroepspraktijk centraal

Je leert voor een vak of een beroep. Bij Aventus geloven we dat je naast theoretische kennis vooral leert door dingen te ervaren, ze mee te maken. Zo bieden we onze studenten een veelzijdige mbo-opleiding waarbij ze alle facetten uit het vak leren. Vanuit de theorie maar ook in de praktijk. Daarom werken we bewust samen met bedrijven uit de regio. Zo zijn bijna alle lessen gekoppeld aan situaties die je op de werkvloer tegen zou kunnen komen. Ook werk je veel in praktijkruimtes, met opdrachten uit het bedrijfsleven en natuurlijk ga je veel op stage. Verder worden er regelmatig gastlessen door mensen uit de praktijk gegeven.


Adresgegevens

Aventus geeft o.a. opleidingen in:
  • Apeldoorn
  • Deventer
  • Zutphen

Om contact op te nemen met deze instelling kan je gebruik maken van onze webdecaan voor 'Aventus' of maak gebruik van onderstaande gegevens: