SVO vakopleiding food

Kies voor een mbo-opleiding in de wereld van eten en drinken

Ben je gek op eten en drinken? En wil je weten wat de wereld van voeding jou te bieden heeft? Kies dan voor een mbo-opleiding bij SVO vakopleiding food. SVO is al bijna 100 jaar een landelijke vakschool en de praktijk is bij ons heel belangrijk. Je zit niet de hele dag in de schoolbanken, maar gaat lekker praktisch aan de slag. Of je nu kiest voor een voltijd mbo-opleiding, of voor een mbo-opleiding waarbij je werken en leren combineert.

Met een opleiding van SVO vakopleiding food kun je aan de slag in de wereld van eten en drinken. En daarin kun je alle kanten op! Je kunt bijvoorbeeld traiteur, slager, visspecialist of fooddesigner worden. Liever manager in een supermarkt of foodservicerestaurant, of je eigen bedrijf beginnen? Dat kan allemaal.

Welke voltijd opleidingen zijn er?

Tijdens je voltijd mbo-opleiding (BOL) bij SVO vakopleiding food, maak je kennis met alles wat er bij food komt kijken. Zo ontdek je vanzelf wat echt bij je past. Fijn voor als je nog niet precies weet wat je wilt worden. We hebben voltijd mbo-opleidingen op de mbo-niveaus 3 en 4. Tijdens onze BOL-opleidingen leer je alles over eten en drinken. Je leert over versproducten, maar ook over klanten, marketing, gastvrijheid en de processen in de foodproductie. Je krijgt veel verschillende vakken, zoals logistiek, communicatie en digitale vaardigheden. Bij alle opleidingen leer je vooral door zelf te doen. Je gaat dan ook veel aan de slag met opdrachten uit de praktijk. Werkend leren dus!

Werken en leren combineren

Wil je liever school en een baan combineren? Dat kan bij SVO vakopleiding food ook. In dat geval kies je voor een praktijkgerichte BBL-mbo-opleiding, zoals Productiemedewerker slagerij of Verkoopmedewerker vis. Je werkt vier dagen per week bij je leerbedrijf en één dag in de week ga je naar school. Wat je daar leert, kun je meteen toepassen in je werk. Zo weet je precies waar je voor leert. Ook op deze manier leren haal je een volwaardig mbo-diploma (niveau entree, 2, 3 en 4).

Leren door te doen

Hele dagen theorieles? Niet bij SVO vakopleiding food! Je gaat zelf nieuwe producten ontwikkelen. En bedenken hoe je processen rond eten en drinken kunt verbeteren. We geven ook op een vernieuwende manier onderwijs. Denk aan leren via virtual reality of aan lessen in een escape room. Zo wordt leren makkelijker én leuker. Bij ons krijg je veel persoonlijke aandacht. Jouw ontwikkeling, daar gaat het om. Welke opleiding je ook kiest, je gaat altijd aan de slag met het uitbreiden van je vakkennis en het ontwikkelen van je professionele vaardigheden. Én met het bedenken van vernieuwingen!

Onze docenten hebben passie voor food

Bij SVO vakopleiding food krijg je les van enthousiaste docenten die gek zijn van eten en drinken. Ze komen zelf uit de praktijk en leren je met veel plezier alles over hun vak.


Adresgegevens

SVO vakopleiding food geeft o.a. opleidingen in:
  • Almelo
  • Amstelveen
  • Breda

Om contact op te nemen met deze instelling kan je gebruik maken van onze webdecaan voor 'SVO vakopleiding food' of maak gebruik van onderstaande gegevens: