Hogeschool Tio

Hogeschool Tio is een particuliere organisatie, die al 50 jaar hoog staat aangeschreven vanwege de kwaliteit van het onderwijs. De Tio-opleidingen worden uit uitstekend beoordeeld door zowel studenten als externen. Tio verzorgt erkende topleidingen op hbo- en mbo-niveau op het gebied van hospitality, toerisme en business. De benadering van Tio is intensief en persoonlijk. De scholen van Tio zijn klein, met korte communicatielijnen. De klassen zijn klein, je zit met gemiddeld 11 studenten in de klas. Docenten en begeleiders kunnen je daardoor veel persoonlijke aandacht geven. Tio heeft vestigingen in Amsterdam, Eindhoven, Hengelo, Rotterdam en Utrecht.

De opleidingen van Tio zijn ook versneld mogelijk. Zo kun je bij Tio je bachelor-diploma behalen in slechts drie jaar. Ook de mbo-opleidingen van Tio zijn kort en krachtig: een mbo4-diploma kun je in slechts 2 jaar behalen. jaar. Heb je je havo-diploma, dan kun je de opleiding zelfs in één jaar afronden. Het mbo4-diploma geeft toegang tot onze hbo-(bachelor)-opleidingen. Wil jij een hbo-diploma waarmee je snel aan de slag kunt in het werkveld? Kijk dan eens naar de 2-jarige Associate degree-opleidingen van Tio.

Ook staat praktijkgericht onderwijs hoog in het vaandel. We hebben docenten met praktijkervaring en werken nauw samen met het bedrijfsleven, zodat we weten aan wat voor kennis behoefte is en waar we in het vakkenpakket aandacht aan moeten besteden. Voor jou betekent dat: de grootste kans op een goede stageplaats. En dus de grootste kans op een goede baan! Elk jaar vinden zo’n 2.000 afgestudeerde Tio-studenten werk in hun studierichting.

De opleidingen bij Tio zijn:

 • Commercieel Business Management (mbo)

  Wie weet sluit jij de deal van het jaar! Bij de opleiding Commercieel Business Management ontwikkel jij het talent dat nodig is om carrière te maken in business. Na deze mbo-opleiding leg jij makkelijk contact met klanten en verkoop jij meer producten dan je grootste concurrent.
  Ga bijvoorbeeld aan de slag als accountmanager, inkoopmedewerker, consultant, sales- of marketingmanager. Of start je eigen onderneming.

 • Steward(ess) Receptionist(e) Host(ess) (mbo)

  Elke dag nieuwe gasten en andere collega’s. Vreemde talen en verre landen. Er gaat een wereld voor je open met de opleiding Stewardess Receptioniste Hostess. Na deze mbo-opleiding ben je klaar voor deze internationale uitdaging en sta je stevig in je schoenen, zelfs op 10.000 meter hoogte.
  Ga bijvoorbeeld aan de slag als receptionist, hostess, front office manager of stewardess.

 • Hotelmanagement (mbo)

  Bij de opleiding Hotelmanagement leer je alles over allround management, zodat je van elke onderneming een succes kunt maken. Na deze mbo-opleiding ben je commercieel en dienstverlenend, en geknipt voor een managementcarrière in de hotellerie en eventbranche.
  Ga bijvoorbeeld aan de slag als hotelmanager, eventmanager, supervisor of duty manager. Of start je eigen onderneming.

 • Internationaal Toeristisch Management (hbo)

  Dubai, Botswana, New York, Venetië; de wereld ligt aan je voeten. De reiswereld is op zoek naar jou! Na de opleiding Internationaal Toeristisch Management verkoop jij de wereld, online en offline. Je stelt reizen samen, koopt scherp in en legt wereldwijd contacten.
  Ga bijvoorbeeld aan de slag als productmanager, eventmanager, reisadviseur of citymarketeer. Of start je eigen onderneming.

 • International Business Management (hbo)

  Een glansrijke toekomst: je sluit een deal met een Amerikaans bedrijf en onderzoekt de mogelijkheden om zaken te gaan doen in Azië. De businesswereld is op zoek naar jou! Na de opleiding International Business Management leg jij makkelijk internationale contacten en creëer je zelf kansen. Deze opleiding brengt je een stap dichter bij internationaal succes.
  Ga bijvoorbeeld aan de slag als accountmanager, financieel manager, sales- of marketingmanager. Of start je eigen onderneming.

 • Hotel- en Eventmanagement (hbo)

  Welkom in de wereld van tophotels, sterrenrestaurants, festivals en sportevenementen. De gastvrijheidsbranche is op zoek naar jou! Na de opleiding Hotel- en Eventmanagement ben jij in staat de perfecte beleving te creëren voor je gasten, ook online. Elk verblijf en evenement weet jij tot een succes te maken.
  Ga bijvoorbeeld aan de slag als hotelmanager, eventmanager, food & beverage manager, marketing- of communicatiemanager. Of start je eigen onderneming.

 • Commerciële Economie en Ondernemerschap (hbo)

  Leer de kneepjes van het (online) marketingvak. De marketingwereld is op zoek naar jou! Na de opleiding Commerciële Economie en Ondernemerschap weet je hoe je online en offline verkopen een flinke boost kunt geven, zowel in het MKB als voor een multinational.
  Ga bijvoorbeeld aan de slag als accountmanager, online marketeer, communicatieadviseur of salesmanager. Of start je eigen online onderneming!

 • Hbo Rechten (hbo)

  Een online aankoop, je mobiele contract of een sportabonnement: je komt recht overal tegen. Ben jij geïnteresseerd in de wereld van het recht, bekijk je zaken graag van verschillende kanten en ben je oplossingsgericht? Dan is de juridische wereld op zoek naar jou! Schakel tussen het recht en de praktijk en maak het verschil door mensen en bedrijven van gericht, juridisch advies te voorzien.
  Je kunt de opleiding Hbo Rechten vanaf september 2020 volgen bij Hogeschool Tio (onder voorbehoud van accreditatie door de NVAO)!

 • Bedrijfseconomie (hbo)

  Financiële analyses maken, handelen in aandelen, advies uitbrengen en zorgen dat je als bedrijf in control bent. Zie jij dat wel zitten? Dan is de opleiding Bedrijfseconomie echt iets voor jou! Balansen, begrotingen, jaarstukken en investeringsplannen: na de hbo-opleiding Bedrijfseconomie kent de financiële wereld voor jou geen geheimen meer.
  Je kunt de hbo-opleiding Bedrijfseconomie vanaf september 2020 volgen bij Hogeschool Tio (onder voorbehoud van accreditatie door de NVAO)!


Bekijk de video


Adresgegevens

Hogeschool Tio geeft o.a. opleidingen in:
 • Amsterdam
 • Rotterdam
 • Utrecht

Om contact op te nemen met deze instelling kan je gebruik maken van onze webdecaan voor 'Hogeschool Tio' of maak gebruik van onderstaande gegevens:

St. Jacobsstraat 400

3511 BT Utrecht