Hogeschool Tio

Hogeschool Tio is een particuliere organisatie, die al 45 jaar hoog staat aangeschreven vanwege de kwaliteit van het onderwijs. De Tio-opleidingen worden uit uitstekend beoordeeld door zowel studenten als externen. Tio verzorgt erkende topleidingen op hbo- en mbo-niveau op het gebied van hotel-, eventmanagement, toerisme, e-commerce en business. De benadering van Tio is intensief en persoonlijk. De scholen van Tio zijn klein, met korte communicatielijnen. De klassen zijn klein, je zit met gemiddeld 11 studenten in de klas. Docenten en begeleiders kunnen je daardoor veel persoonlijke aandacht geven. Tio heeft vestigingen in Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Utrecht en Hengelo.

De opleidingen van Tio zijn ook versneld mogelijk. Zo kun je bij Tio je bachelor-diploma behalen in slechts drie jaar. Daarnaast kent Tio de unieke formule dat ook het propedeusejaar een afgerond geheel is, waarmee je direct de arbeidsmarkt kunt betreden. Ook de mbo-opleidingen van Tio zijn kort en krachtig: een mbo-4 diploma haal je in één of twee jaar. Met een vmbo-diploma (GL, KL of TL) duurt het twee jaar. Met een relevant mbo-2 diploma of een mbo-3 of havo-diploma maar één jaar. Het mbo-4 diploma geeft toegang tot onze hbo-(bachelor)-opleidingen.

Ook staat praktijkgericht onderwijs hoog in het vaandel. We hebben docenten met praktijkervaring en werken nauw samen met het bedrijfsleven, zodat we weten aan wat voor kennis behoefte is en waar we in het vakkenpakket aandacht aan moeten besteden. Voor jou betekent dat: de grootste kans op een goede stageplaats. En dus de grootste kans op een goede baan! Elk jaar vinden meer dan 1.500 afgestudeerde Tio-studenten werk in hun studierichting.

De opleidingen bij Tio zijn:

 • Commercieel Business Management (mbo)

  Zie jij jezelf contacten leggen over de hele wereld? Of een nieuw product in de markt zetten? Of misschien wil je een eigen onderneming beginnen? Met de opleiding Commercieel Business Management kan het allemaal. Deze brede opleiding leert je alles over sales, marketing, accountmanagement en alle andere dingen die belangrijk zijn als je in het bedrijfsleven aan de slag wilt!

 • Steward(ess) Receptionist(e) Host(ess) (mbo)

  Een wereldbaan. Dat is misschien de beste omschrijving voor je functie na deze studierichting. Want er valt nogal wat te kiezen. Steward of stewardess. Host of hostess. Reisleider, receptionist, entertainer, je zegt het maar. Ben je inventief, representatief, servicegericht? Heb je een open en vriendelijke uitstraling en wil je wel eens wat van de wereld zien? Dan is dit een wereldstudie!

 • Hotelmanagement (mbo)

  ‘Gastvrijheidsmanagement’ zou eigenlijk een beter woord zijn voor deze studie. Werkelijk alle bedrijven waar gastvrijheid centraal staat, horen tot je werkterrein. Hotels, restaurant, cafés, cateringbedrijven, congres- en evenementenbureaus, campings, bungalow- en themaparken; na de opleiding Hotelmanagement word je overal met open armen ontvangen. Voor als je ook nog beschikt over een flinke dosis commercieel talent: dan ben je goud waard voor de gastvrijheidssector!

 • Internationaal Toeristisch Management (hbo)

  Stel je voor: je werkt bij een touroperator. Dat betekent pakketreizen samenstellen en doorverkopen aan reisbureaus. Je verzorgt de inkoop van vliegtuigstoelen, hotelbedden en excursies. Maar ook de calculatie van verkoopprijzen en het presenteren van reizen in gidsen en op internet neem je voor je rekening. Heel wat verantwoordelijkheden. Maar je kunt het allemaal, na je opleiding Internationaal Toeristisch Management. Met deze internationale opleiding weet je zeker dat je veel van de wereld kunt gaan zien.

 • International Business Management (hbo)

  Wil jij later gaan reizen en in het internationale bedrijfsleven aan de slag? Met de opleiding International Business Management kun je over de hele wereld aan de slag als consultant, exportmanager, salesmanager en nog heel veel meer! Tijdens deze brede studie leer je over marketing, handel, accounting, internationale regels en management. Daarnaast loop je stage in het buitenland en leer je tijdens praktijkvakken veel over financiële zaken, zoals aandelen en obligaties. Kortom: deze brede opleiding stoomt jou klaar voor een leuke baan in het internationale bedrijfsleven.

 • Hotel- en Eventmanagement (hbo)

  Gastvrijheid is´big business’. Zeker voor mensen die deze studierichting met succes afronden, want met Hotel- en Eventmanagement kun je werkelijk alle kanten op. Een voorbeeld? Neem de organisatie van een congres, beurs of ander groot evenement. Dit is vergelijkbaar met het runnen van een onderneming zoals een hotel of restaurant. Met één belangrijk verschil: je moet ‘pieken’ op dat ene moment. Na een lange voorbereiding moet het staan. Kloppen. Af zijn. Bijsturen kan, overdoen niet. Heb jij de vakkennis, het overzicht, de creativiteit en de leidinggevende capaciteiten om zo’n evenement tot een succes te maken?

 • E-commerce Marketing Sales (hbo)

  Vind jij het interessant om te weten hoe je het best een product in markt kunt zetten? Wat ziet een consument als hij naar jouw product kijkt en hoe bepaalt hij (onbewust) of hij dit product wilt kopen? In de studie E-commerce Marketing Sales leer je hier alles over. Naast de vakken die je bij andere Commerciële Economie opleidingen krijgt heeft deze opleiding een sterke nadruk op online marketing. Een perfecte combinatie als je bedenkt dat de online verkopen jaar op jaar blijven stijgen!

Bekijk de video


Adresgegevens

Hogeschool Tio geeft o.a. opleidingen in:
 • Amsterdam
 • Rotterdam
 • Utrecht

Om contact op te nemen met deze instelling kan je gebruik maken van onze webdecaan voor 'Hogeschool Tio' of maak gebruik van onderstaande gegevens:

St. Jacobsstraat 400

3511 BT Utrecht