Savantis Vakcentrum

In deze branche gaat het om verfraaien en beschermen. Beroepen die je er in tegen kunt komen: schilders (ambachtelijk en industrieel), glaszetters, stukadoors, reclame-ontwerpers, tekenaars en vormgevers, tentoonstellings- en standbouwers.

Schilders, stukadoors, plafond- en systeemwandenmonteurs zijn in hoofdzaak praktisch en technisch bezig. Ze weten alles van kleuren en materialen en zorgen voor het fraaie uiterlijk van voorwerpen, huizen en gebouwen. Reclame-ontwerpers en vormgevers werken veel met computers, moeten creatief zijn, kunnen tekenen. Ze houden zich ook bezig met communicatie, internet en webdesign. Standbouwers, decorbouwers en medewerkers bij tentoonstellingsbouw zijn praktische mensen, flexibel, niet voor een gat te vangen, met een creatieve inslag.

Hoewel de beroepen tot dezelfde branche worden gerekend, zijn ze niet allemaal vergelijkbaar. En overeenkomst is dat ze de wereld uiterlijk wat mooier maken! Maar de verschillen zijn groter, zowel voor de plekken waar gewerkt wordt, maar ook in de eigenschappen die je voor de verschillende beroepen nodig hebt.

Adresgegevens

Om contact op te nemen met dit kenniscentrum kan je gebruik maken van het e-mail formulier voor 'Savantis Vakcentrum' of maak gebruik van onderstaande gegevens:

Savantis