KCHandel

In deze branche vind je beroepen en opleidingen waarmee je op veel plaatsen kunt werken. In de handel heb je altijd te maken met goederen. Afhankelijk van je interesse kun je kiezen voor detailhandel, waarbij je contact hebt met individuele klanten die goederen kopen voor eigen gebruik of voor de groothandel en magazijn (opslag, distributie), waarbij je meestal handelt in of praat over grotere aantallen producten, die verkocht worden aan detailhandelaars of ingekocht van productiebedrijven.

Je hebt contact met klanten - en je moet daar goed mee kunnen omgaan - klantvriendelijk en toch zakelijk. Bovendien moet je goed kunnen rekenen - tenslotte draait in de handel alles om de omzet en de winst - en goed kunnen onderhandelen met leveranciers. Een speciale tak vormen de textielopleidingen, waarbij je kennis van de productie van textiel en textielproducten combineert met de handel. Afhankelijk van het niveau van je opleiding werk je meer of minder zelfstandig, krijg je of geef je leiding, bepaal je zelf hoe je het werk organiseert.

De opleidingen op niveau 4 zijn ondernemersopleidingen, waarmee je een eigen zaak kunt beginnen of als bedrijfsleider of filiaalhouder kunt werken.

Het is een tak waarmee je ook gemakkelijk verder kunt komen of zijstappen kunt maken. Je kunt met een handelsopleiding ook veel interessen combineren, omdat je kunt kiezen welke producten je wilt verkopen of verhandelen. Daarmee kies je ook voor een bepaalde sfeer. Het werk in een supermarkt is immers heel anders dan inkoper in een technisch bedrijf, of in een kledingzaak? Als je graag regelt en organiseert is het magazijn ook een interessante mogelijkheid, waarbij je weer veel te maken kunt hebben met de transportsector.

Adresgegevens

Om contact op te nemen met dit kenniscentrum kan je gebruik maken van het e-mail formulier voor 'KCHandel' of maak gebruik van onderstaande gegevens:

Kenniscentrum (KC) Handel