Tweehonderd dansende studenten openen nieuwbouw Uniformberoepen ROC ..

7 December 2017 19:15


Geplaatst op 07 december 2017
Deel dit nieuws
ROC Friese Poort heeft donderdag 7 december de nieuwe locatie voor de opleidingen Uniformberoepen aan de Egelantierstraat in Leeuwarden officieel geopend. Zo?n 200 dansende studenten voerden de zogenaamde Prison Dance op. Militairen van de luchtmacht begeleidden vervolgens VIP?s door een haag van studenten naar de entree, waarna het gebouw met een druk op de knop officieel werd geopend. Genodigden konden het gebouw daarna bekijken. Op vrijdag 8 december is er openhuis voor publiek. Het nieuwe gebouw biedt ruimte aan 800 studenten, is circulair gebouwd en 100% energieneutraal.
Beroepsgerichte omgeving voor studenten
Vestigingsdirecteur Dries Koster: ?Door de nieuwbouw hebben onze studenten Uniformberoepen nu een ontmoetingsplek die leren en samenwerken stimuleert. Een beroepsgerichte omgeving met hedendaagse onderwijs- en trainingsfaciliteiten. Naast praktijk- en examenruimtes is er een sportzaal, fitness, powergym, dojo en een oefenterrein buiten.? Het gebouw is na de herfstvakantie in gebruik genomen.
Hoogste score CPG voor circulair gebouw
De nieuwe locatie is circulair en 100% energieneutraal gebouwd. Dat werd tijdens de opening beloond met de uitreiking van het CPG-certificaat. Met ook nog eens de hoogste score voor een onderwijsgebouw in Nederland. De zogenaamde CirculariteitsPrestatie Gebouw, afgekort CPG, is een index die objectief weergeeft hoe circulair en duurzaam een gebouw is.
Werk maken van Cyber Security
Speciale aandacht was er tijdens de opening voor Cyber Security. Tijdens een rondetafelgesprek gingen Denny Traas (directeur Wapensystemen en Bedrijven en voormalig commandant van de Vliegbasis Leeuwarden), Joost Manusama (sectorhoofd bij de Politieacademie), Zygmunt Kowalski (directeur Trigion Security) en Remco Meijerink (voorzitter College van Bestuur ROC Friese Poort) over het thema in gesprek. Denny Traas: ?Cybercrime is niet altijd zichtbaar, maar overal aanwezig. Onderschat het niet, verdiep je erin en handel ernaar!?. ?En wie dat wil kan bij ons een cursus Cyber Awareness volgen?, zegt Remco Meijerink met een lach. ROC Friese Poort wil werk maken van cyber security door het digitale bewustzijn op de werkvloer in de regio te vergroten. Onder de noemer Cyber@Work worden onder andere cursussen ?cyber awareness? aangeboden.

OfficiŽle openingshandeling (foto: Ruben van Vliet)