Nationale opening mbo-jaar en Dag van het mbo

22 mei 2019
Op maandag 9 september vindt de tweede editie van de nationale opening van het mbo-schooljaar plaats. Dit jaar is MBO Amersfoort de gastheer. Ook de datum voor de Dag van het mbo is bekend: 18 november 2019.

Vorig jaar is de MBO Raad een nieuwe traditie gestart: een feestelijke nationale opening van het schooljaar. De tweede editie vindt op maandag 9 september plaats bij MBO Amersfoort. Het officiële programma vindt ’s middags plaats tussen 13.30 en 15.30 uur en wordt eind juni bekendgemaakt. Koning Willem-Alexander opende vorig jaar het mbo-jaar en sprak over het grote belang van het mbo voor Nederland. ‘Een half miljoen mbo-studenten gaan vanaf vandaag weer aan de slag. En dat is van nationaal belang’, zei hij. Volgens de koning zijn het ‘de mbo’ers die Nederland laten draaien’.

Ook de datum van de Dag van het mbo, editie 2019, is bekend: maandag 18 november. Ook dit jaar vindt de Dag van het mbo plaats in Theater Orpheus Apeldoorn. Er wordt op dit moment hard gewerkt aan een actueel en interessant programma. Het wordt in ieder geval weer een feest voor het hoofd en het hart, met ’s ochtends en ’s middags TED-talkachtige presentaties, interactieve kleinschalige kennissessies en 1-op-1 sparringgesprekken. ’s Avonds is het gala met onder andere de verkiezingen van de Landelijke Ambassadeur, de Beste Praktijkopleider en het Beste Leerbedrijf. Binnenkort kun je op www.dagvanhetmbo.nl meer lezen over hét event om te professionaliseren en in contact te komen met collega’s en experts.