Inschrijving Leraar van het Jaar van start

03 februari 2020
Het is weer zover: leerlingen, ouders, schoolleiders en leraren kunnen hun favoriete leraar voordragen voor de verkiezing Leraar van het Jaar 2021. De digitale inzendingenbus staat tot 1 april 2020 open voor leuke, enthousiasmerende, verbindende leraren met een eigen onderwijsvisie en een hart voor goed onderwijs.

Dat er genoeg van deze leraren te vinden zijn, bleek toen vorige verkiezing liefst 800 kandidaten de strijd aangingen. Uit alle aanmeldingen kiezen collega’s samen met een vakjury de uiteindelijke vier winnaars uit het primair onderwijs, het speciaal onderwijs, het voortgezet onderwijs en het mbo. Tijdens de Nationale Onderwijstentoonstelling 2021 worden de namen van de nieuwe Leraren van het Jaar bekendgemaakt. De winnaars krijgen vervolgens een jaar lang als ambassadeur van hun sector een podium om hun passie uit te dragen.

Volgens Chantal Goedertier, Leraar van het Jaar 2019 voor het speciaal onderwijs, mogen leraren trots zijn op hun vak. ‘Als iemand je op een feestje vraagt wat je voor werk doet, zeg dan luid en duidelijk: ik ben docent!’ Dat je als Leraar van het Jaar echt iets kan bijdragen aan die trots, heeft Dirk Megens, mbo-winnaar in 2019, ervaren. ‘Als Leraar van het Jaar heb ik me ingezet om voor een positief imago van de docent en het mbo. Ik heb veel nieuwe mensen ontmoet, waarbij ik echt het idee heb dat ik een bijdrage aan de trots op ons beroep heb kunnen vergroten.’

Andrew Niemeijer, Leraar van het Jaar in 1999 en tegenwoordig voorzitter van Leraren van het Jaar, roept leraren op om ook deze editie weer deel te nemen aan de verkiezing. ‘Vanuit vakmanschap werken leraren met hart en ziel voor hun leerlingen. Omdat iedereen het recht heeft op het beste onderwijs. Word daarom ambassadeur voor het leven van ons onderwijs en doe mee met de Leraar van het Jaar verkiezing!’ Nomineren kan via de site van de NOT. De genomineerden worden in het najaar van dit jaar bekendgemaakt.