Certified Data Engineering Professional (CDEP)

04 augustus 2020
In de afgelopen jaren stond het verzamelen van data centraal. Inmiddels zitten we in een tijd waarin het verzilveren van data van belang is. Uit tal van recente onderzoeken blijkt dat bijna de helft van de bedrijven - ondanks enorme investeringen in data en analytics - hiertoe niet in staat is. Het is de rol van de data engineer om de organisatie te helpen data optimaal in te zetten om de organisatiedoelstellingen te behalen.

Data engineer is inmiddels een veelgevraagde functie in met name datagedreven organisaties. Door de specifieke vaardigheden van de data engineer is er een enorme behoefte aan goed opgeleide data engineers ontstaan. Inmiddels zijn er zelfs meer vacatures voor data engineers dan voor data scientists. De verwachting is dat het gat tussen vraag en aanbod in de toekomst alleen nog maar groter zal worden.

Doordat het vakgebied van data engineering relatief nieuw is, staan data engineers voor unieke uitdagingen. Zo bestaat er (nog) geen officiŽle studie waardoor het voor (toekomstige) data engineers belangrijk is in de praktijk relevante ervaring op te doen en daarnaast zo snel mogelijk hoogwaardige kennis te vergaren. Beide doet u op in deze 12-daagse Certified Data Engineering Professional opleiding.

We starten de opleiding met de concepten die van belang zijn in het data engineering vakgebied. Met behulp van een voorbeeldcode kunt u de eerste stappen zetten als data engineer waarna u vervolgens zelf aan de slag gaat met het ontwikkelen van uw eigen code. Alle voorbeelden, evenals het cursusmateriaal, zijn direct bruikbaar en vormen een waardevolle asset voor uw - nieuwe - data engineering projecten. M.a.w. een onmisbare toolbox voor een snelle (op)start van uw data engineering project(en). Een belangrijk onderdeel van de opleiding is de praktijkopdracht. Onder begeleiding van uw coaches gaat u namelijk uw eigen data engineering project vormgeven.

IMF Academy, onderdeel van International Management Forum (IMF), is al meer dan 30 jaar actief op de Nederlandse markt en biedt ruim 100 opleidingen aan, verdeeld over diverse vakgebieden. Internationaal worden onze - veelal Engelstalige - opleidingen en trainingen gekocht en bezocht door organisaties uit meer dan 50 verschillende landen. Onze opleidingen sluiten direct aan bij het professionele belangstellingsniveau van onze klanten: hoogopgeleide professionals, werkzaam bij grote en middelgrote organisaties en kleinere gespecialiseerde organisaties, in alle sectoren van het bedrijfsleven en de publieke sector.