MBO College Airport (ROC van Amsterdam)

Let op: Vanwege het coronavirus gaan veel open dagen en voorlichtingsactiviteiten niet door. Controleer daarom op de website van de betreffende onderwijsaanbieder of deze doorgaat, om teleurstelling te voorkomen.

Om contact op te nemen met deze instelling kan je gebruik maken van onze webdecaan voor 'MBO College Airport (ROC van Amsterdam)' of maak gebruik van onderstaande gegevens:


MBO College Airport (ROC van Amsterdam)

Datum: vrijdag 19 november 2021
Bezoekadres: Opaallaan 25
Locatie: 2132 XV Hoofddorp
Telefoonnummer: Klik hier voor het telefoonnummer
Omschrijving: MBO College Airport in Hoofddorp is al ruim 27 jaar dé vakschool voor opleidingen gericht op Airport & Logistic Services, Aviation Technology en Travel & Hospitality. Met onze rijke historie binnen de sectoren Luchthaven en Toerisme die teruggaat in de tijd tot 1936 (juridische voorgangers Anthony Fokkerschool en het Nederlands Luchtvaartcollege) kennen wij de luchthaven en de aanwezige bedrijven en hun werkaanbod als geen ander.

De luchthaven is een internationale en dynamische 24/7-economie. Wij werken al sinds jaar en dag samen met de vele bedrijven in de luchtvaart, op de luchthaven en in de hotels. Houd jij van uitdagingen in vliegtuigtechniek, facility services, airportsecurity, toerisme of de logistiek? Dan ben jij bij ons op de juiste plek.

Sinds 2019 heeft MBO College Airport een eigen balie op Amsterdam Schiphol Airport (Vertrekhal 3), inclusief een eigen kantoor. Hierdoor zijn we direct bereikbaar voor bedrijven op Schiphol als ook voor de vele honderden studenten die daar elke dag voor of achter de douane stage lopen. Verder werken we nauw samen met Luchtvaart Community Schiphol die nog een extra link vormt met het bedrijfsleven op Schiphol.

Op 5 minuten loopafstand van het hoofdgebouw bevindt zich onze 2e locatie aan de Diamantlaan 29. Hier zijn alle opleidingen in de Logistieke Dienstverlening bij elkaar gebracht. Wij hebben de ambitie om uit te groeien tot dé Vakschool Logistiek in de regio Schiphol en Amsterdam. MBO College Airport werkt daarbij samen met toonaangevende bedrijven in de sector (luchthaven)logistiek, zoals KLM, Swissport en Expeditors.
Dankzij gloednieuw lesmateriaal, mede mogelijk gemaakt door de KLM, kunnen studenten oefenen met allerlei praktijksituaties. Naast onze specialistische opleidingen werken we ook aan gezonde toekomstige werknemers op de luchthaven. Je krijgt dus ook sportlessen op ons eigen sportveld voorzien van alle faciliteiten.

Heb je internationale ambities? Wil je in het buitenland aan de slag of bij een internationaal bedrijf werken?
Kom dan naar het meest internationale mbo-college: MBO College Airport! Direct meer weten? Bel het ROCvA Informatiecentrum: 0900 – 9599 of bekijk hieronder ons opleidingsaanbod.