Video: Manager Natuursupermarkt

Als manager natuursupermarkt werk je in een winkel waar je biologische voedingsmiddelen
zoals bijvoorbeeld aardappelen, groente en fruit verkoopt. De producten die je verkoopt zijn zo natuurlijk mogelijk en bij de teelt er van zijn geen chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest gebruikt. Daarnaast zijn de producten afkomstig van bedrijven die beter op dierenwelzijn letten dan in de gewone landbouw. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een ei van een scharrelkip die alle ruimte heeft.

Jij geeft leiding aan de medewerkers die werkzaam op jouw afdeling. Je begeleidt de medewerkers
bij de uitvoering van hun werkzaamheden en zorgt er voor dat je de verschillende taken verdeelt onder
jouw medewerkers. Jij ziet er op toe dat de werkzaamheden op een juiste wijze worden volbracht en
spreekt de medewerkers aan op hun houding en gedrag. Je hebt een aansturende en coördinerende
rol waarbij je jouw medewerkers motiveert. Daarnaast zorg jij er voor dat de voorraad altijd is aangevuld en zorg je voor een goede presentatie van de producten en de winkel.

Je onderhoudt contacten met leveranciers en externe adviseurs en houdt de laatste ontwikkelingen en innovaties bij in de branche. Zijn er nieuwe producten dan overleg je met de ondernemer natuursupermarkt betreffende investeringen en bekijk je gezamenlijk de mogelijkheden om de nieuwe producten in het assortiment te krijgen. Je bent verantwoordelijk voor de te behalen omzet en zorgt voor een goede bedrijfsvoering. Jij analyseert de beschikbare producten en hebt contact met leveranciers die dezelfde gedachten hebben als jij als het om biologische voedingsmiddelen gaat.

In dit beroep is het belangrijk dat je beschikt over een klantgerichte en adviserende houding. Daarnaast ben je sociaalvaardig, flexibel, ondernemend en oplossingsgericht. Je hebt een commerciële, marktgerichte, professionele instelling en bent servicegericht. Je hebt een stimulerende en motiverende beroepshouding in de omgang met klanten en collega’s en bent alert en creatief in het maken van keuzes, voornamelijk bij onvoorziene omstandigheden. En het allerbelangrijkste: je bent ervan overtuigd dat biologische producten beter zijn dan niet-biologische.

Spreken de werkzaamheden van manager biologische winkel je aan? Dan is dit beroep misschien
wel iets voor jou!