Video: Nationale Stage en Leerbanenbus

FNV Jong organiseerde in samenwerking met Taskforce Jeugdwerkloosheid en SLAM! FM de actie ‘De Nationale Stage en Leerbanenbus’. Nationale Stage en Leerbanenbus

FNV Jong organiseerde in samenwerking met Taskforce Jeugdwerkloosheid en SLAM! FM de actie ‘De Nationale Stage en Leerbanenbus’. Zij deden dit om de stageproblematiek onder de aandacht te brengen. Veel studenten weten niet precies wat ze kunnen verwachten van hun stage en hoe ze zich daar op voor moeten bereiden.

Wat deden ze?

Met een Amerikaanse schoolbus gingen zij bij verschillende bedrijven langs om kennis te maken. Er werden speeddates georganiseerd met de mensen die bij het bedrijf werken om een beter beeld te krijgen van het bedrijf. Ook was er een stylist aanwezig die de do’s en dont’s gaf voor de juiste presentatie bij een sollicitatiegesprek.

ROC.nl was er natuurlijk ook bij en maakte een filmpje van de dag waarop de bus langs ging bij RTL Nederland en Dutch View. We vertrokken vanaf het ROC van Amsterdam Gooi en Vechtstreek richting het Mediapark. Daar kregen de studenten een rondleiding. Daarna was het tijd om naar binnen te gaan bij RTL Nederland. Hier kregen de studenten uitleg over de dagelijkse werkzaamheden die allemaal verricht worden. De studenten kregen een rondleiding door het gebouw, zo konden ze zien wat er allemaal bij het maken van een programma komt kijken. De studio’s werden bezocht en de technische afdeling, veel computers, monitors en apparaten. Ook konden de studenten de set bekijken van onder andere het RTL nieuws en van RTL Boulevard…!

De dag werd afgesloten met de speeddate. Hier konden studenten een praatje maken met een aantal medewerkers van RTL Nederland. Het was een leuke en zeer interessante dag!