Video: Marketing- en Communicatie Adviseur

Als Marketing- en communicatie adviseur heb je een breed werkveld. Je kunt aan de slag bij een communicatie of adviesbureau, maar... ook bij middelgrote tot grote bedrijven. Daarnaast kun je ook werkzaam zijn bij de overheid of non-profit organisaties.

Jij zorgt er als Marketing- en communicatie adviseur voor dat de informatie over het bedrijf, de producten of de diensten duidelijk gecommuniceerd worden naar de doelgroep. Daarnaast signaleer je nieuwe trends, ontwikkelingen en behoeften zodat je het marketingcommunicatiebeleid hierop aan kan passen. Je houdt je onder andere bezig met marketing, voorlichting, reclame en promotie. Dit kan bijvoorbeeld resulteren in een promotiecampagne. Je brengt een marketingcommunicatieadvies uit aan de directie waarin jouw ideeŽn zijn verwoord.

Vanuit de ontwikkelingen en trends in de markt en de commerciŽle doelstellingen bepaal je een marketingcommunicatiestrategie. Je stelt zowel strategische als uitvoerende plannen op en zorgt ervoor dat deze uitgevoerd worden. Hiervoor heb je in de meeste gevallen een team van mensen onder je die jou ondersteunen. Je rapporteert de resultaten aan de directie.

Als Marketing- en communicatieadviseur is het belangrijk dat je jouw ideeŽn kan vertalen naar concrete plannen. Daarbij beschik je over goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden. Je kan goed samenwerken en leidinggeven. Daarnaast neem je veel initiatief, ben je creatief en representatief. Om de doelstellingen te kunnen behalen moet je goed kunnen organiseren, plannen en bewaken. Jij kunt als geen ander vragen analyseren en deze direct omzetten in concrete oplossingen.

Soms kan het moeite kosten om jouw team en leidinggevenden te overtuigen van jouw ideeŽn en plannen. Maar dit is juist ook de uitdaging van jouw beroep, waarbij je je creativiteit en overtuigingskrachten goed kunt inzetten!

Spreken de werkzaamheden van een Marketing- en communicatie adviseur jou aan? Dan is dit beroep misschien wel iets voor jou!