Video: Projectmanager Nieuwe Media

Nieuwe media; een vakgebied dat ongekende mogelijkheden biedt. Zowel qua specialisaties als werkgevers. Games, internet en... digitale fotografie zijn slechts enkele voorbeelden van nieuwe media. Je kunt als projectmanager aan de slag bij internetbedrijven, uitgeverijen, game-ontwikkelaars en andere multimediabedrijven.

Wil je als projectmanager aan de slag? Dan is het van belang dat je al enige ervaring op het gebied van nieuwe media hebt opgebouwd. Jij bent tenslotte de spin in het web. Zowel binnen het bedrijf als naar de klanten toe ben jij verantwoordelijk voor de uitvoering van het project.

Om je een idee te geven van jouw rol schetsen we een voorbeeldproject voor je. Een opdrachtgever heeft als wens om een game of ander multimediaal product uit te brengen. Jij treedt in gesprek met de opdrachtgever en brengt zijn wensen in kaart. Dat vereist inlevingsvermogen en uitstekende communicatieve vaardigheden. Ook inhoudelijk ben je sterk; je denkt mee over onder andere interactie, design, techniek en commerciŽle haalbaarheid.

Op basis van de wensen en mogelijkheden stel je een offerte op. Gaat de opdracht door, dan stel je een projectplan en plan van aanpak op. Dat doe je in nauwe afstemming met de technische en creatieve specialisten.

Je bereidt het project voor en verzorgt de briefing aan projectleiders en -medewerkers. Tijdens de uitvoerende fase zorg jij ervoor dat alles volgens plan verloopt. De ware manager in je komt naar boven. Je geeft leiding en lost problemen op. Daarbij weet je het team te motiveren om het project binnen de vastgestelde tijd en binnen het budget uit te voeren.

Gedurende het project sta je veel in contact met de opdrachtgever. Je geeft informatie over de voortgang, brengt aanvullende wensen in kaart en geeft advies. Tot slot verzorg je de projectafronding. Daaronder vallen bijvoorbeeld de productoplevering ťn -presentatie. Erg spannend om het uiteindelijke resultaat aan de
opdrachtgever te mogen presenteren. Bij de projectafronding horen ook de facturatie en evaluatie.

Zoals je merkt ben jij een allrounder met veel verantwoordelijkheden. Denk jij je passie voor nieuwe media en je vermogen om een project te leiden te kunnen combineren? Dan is dit beroep misschien wel iets voor jou!