Video: Logistiek Medewerker Houthandel

Je werkt als logistiek medewerker houthandel in, -hoe kan het ook anders, - de houthandel. De bedrijven waar jij aan de slag kunt zijn gespecialiseerd in het importeren, opslaan, bewerken en verhandelen van hout en plaatmateriaal. En jíj steekt de handen uit de mouwen om daar je steentje aan bij te dragen. Dat doe je in het magazijn en op plekken waar wordt geladen en gelost. Jij krijgt jouw opdrachten van een leidinggevende of neemt een order rechtstreeks op van een klant aan de afhaalbalie. Vaak ga je daarmee zelfstandig aan de slag. Komt er een grote opdracht binnen, dan werk je in een team van logistiek medewerkers. Goed kunnen samenwerken is dus ook zeker van belang.

Je bent als logistiek medewerker houthandel niet zomaar een manusje van alles. Want jij weet veel over de verschillende plaatmaterialen en houtsoorten.

Wanneer er een nieuwe order binnenkomt, weet jij hiervoor het juiste materiaal te verzamelen. Ook weet je te beoordelen of -en waarvoor- het materiaal geschikt is. Je gebruikt bijvoorbeeld meetgereedschappen voor het vaststellen van de maten en vochtigheid. Voldoet het materiaal aan de eisen? Dan gebruik je een heftruck of steekwagen om het gereed te maken voor verzending of opslag.

Op verzoek van de klant sorteer je het materiaal of pak je het bijvoorbeeld in. Daarna controleer je of de order compleet is en laad je, op aanwijzing van de chauffeur, de materialen in. Het hout transporteer je met behulp van een heftruk of een zijlader. Bij al jouw werkzaamheden houd je rekening met de veiligheidsvoorschriften en ga je zorgvuldig te werk. Zelfs als je een klus hebt die snel geklaard moet worden, moet je nauwkeurig blijven werken.

Je ruimt natuurlijk alles netjes achter je op, want ook het schoonhouden van de werkplek behoort tot jouw taken.

Dat geldt ook voor het inventariseren van de voorraad. Je kijkt of de hoeveelheid hout en plaatmateriaal dat aanwezig is in het magazijn, overeenkomt met wat er nog zou moeten zijn. Dat staat vaak geregistreerd in het computersysteem.

Bij goede prestaties kun je vanuit de functie van allround logistiek medewerker doorgroeien naar die van meewerkend leidinggevende. Goed je best doen dus!

Spreken de werkzaamheden van een logistiek medewerker houthandel je aan? Dan is dit beroep misschien wel iets voor jou!