Video: Manager Paardensportbedrijf

Als manager paardensportbedrijf ben jij verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering van een manege of bijvoorbeeld een springstal. Je kunt bij een bestaand bedrijf aan de slag gaan, maar het is ook mogelijk om een eigen onderneming te starten.

De keuze is groot en jouw dagelijkse taken kunnen erg variŽren afhankelijk van het bedrijf, waarvoor je werkt. Toch ben je in de eerste instantie een bedrijfsleider. Dat betekent, dat jij ervoor zorgt, dat het bedrijf goed loopt en voldoende winst maakt. Je houdt je bezig met het ondernemingsplan, bepaalt de afzet, berekent de kostprijs en neemt beslissingen over de investeringen. In jouw managementpositie ben je niet alleen bezig met het aansturen van werknemers en het coŲrdineren van de werkzaamheden. Je raakt jouw band met de ruiters en paarden niet kwijt en geeft regelmatig trainingen. Want ook op dit gebied ben je een echte expert! Tenslotte streef je samen met de werknemers van het paardensportbedrijf een gezamenlijk doel na. Je helpt de ruiters om zich binnen de sport te ontwikkelen en begeleidt ze naar de nieuwe prestaties.

Manager paardensportbedrijf is een heel veelzijdig beroep. Om daarin te slagen heb je niet alleen passie voor dieren nodig, maar ook sterke leidinggevende en communicatieve vaardigheden. Een groot verantwoordelijkheidsgevoel is voor een goede manager essentieel. Het is belangrijk om zelf initiatief te nemen en de handen uit de mouwen te steken. Je bent als baas ook een voorbeeld voor de rest van het bedrijf.

Je kunt zelf bepalen welke invulling je precies aan jouw beroep geeft. Denk je meer verantwoordelijkheid aan te kunnen, dan is het beginnen van een eigen bedrijf een voor de hand liggende optie. De baas zijn over je eigen paardenstal, een speciaalzaak voor paardenverzorgingsproducten of zelfs een adviesbureau is een geweldige uitdaging voor een paardenliefhebber met een ondernemende geest.

Spreken de werkzaamheden van een manager paardensportbedrijf jou aan? Dan is dit beroep misschien wel iets voor jou!