Video: Wellness Manager

Een gezonde geest in een gezond lichaam. Is dat niet de balans, waar wij in de hectiek van het hedendaagse bestaan naar streven? Er zijn tegenwoordig ook zo veel verschillende mogelijkheden om aan het lichamelijk welzijn bij te dragen. Naast fitness, beweging en gezonde voeding worden massages en verschillende schoonheidsbehandelingen steeds populairder. En als wellnessmanager ben jij de aangewezen specialist op dit gebied.

Je kunt werk vinden bij een schoonheidssalon, sauna, zonnestudio, maar ook bij een drogisterij of een sportcentrum. De kern van jouw dagelijkse werkzaamheden bestaat uit het bieden van specialistische schoonheidsbehandelingen, voorlichting en advies. Je helpt vooral gasten met specifieke problemen. Op basis van de wensen van de gast en jouw professionele analyse stel je een behandelplan op. Het is belangrijk om de gast goed van tevoren over de behandelmethode in te lichten en eventueel geschikte verzorgingsproducten aan te raden. Je voert cosmetische, verzorgende en ontspannende procedures uit voor het lichaam of voor het gezicht en geeft wanneer nodig nazorg. Het dagelijkse contact met de gasten is slechts een deel van jouw functie. Als manager ben je ook verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering van de organisatie. Zo komen bijvoorbeeld de PR en het personeelsbeleid voor jouw rekening.

Om de medewerkers te kunnen motiveren en aansturen, heb je goede communicatieve en leidinggevende vaardigheden nodig. Een commerciŽle en klantvriendelijke instelling is voor dit beroep van groot belang. De gasten moeten zich welkom voelen en dienen de beste service te krijgen. Het is dan ook noodzakelijk om je goed in de wensen van de gast te kunnen inleven en altijd zorgvuldig te blijven werken.

Om je vak op een hoog niveau te blijven uitoefenen moet je steeds op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen, producten en technieken. Bovendien kun je als wellnessmanager ook zelf een eigen onderneming starten. Maar je zult het niet zonder toewijding, deskundigheid en hoge motivatie kunnen stellen!

Spreken de werkzaamheden van een wellnessmanager jou aan? Dan is dit beroep misschien wel iets voor jou!