Video: Servicemonteur

Ons dagelijks leven is ondenkbaar zonder stromend water en warmte in huis. Scholen, ziekenhuizen, bedrijven en kantoren kunnen niet functioneren zonder deze voorzieningen. Ook een storing in je eigen huis zorgt al voor ongemakken. Als servicemonteur ben jij er om zulke problemen te verhelpen.

Binnen de serviceafdeling van een installatiebedrijf houd jij je bezig met storingen bij klanten. Nagenoeg alle werkzaamheden voer je zelfstandig uit maar soms werk je ook in team verband. De werkopdrachten worden voor je ingepland door de afdeling Planning.
Je zorgt ervoor dat je alle benodigde gereedschappen en materialen bij je hebt vervolgens ga je met de bedrijfsauto op pad.
Je service werkzaamheden vinden vaak plaats bij bedrijven of bij consumenten thuis.

Je lokaliseert en verhelpt de storingen, vervangt onderdelen en controleert of alles goed werkt.
Je moet het uiteraard leuk vinden om met je handen te werken. Maar flexibiliteit,
Nauwkeurigheid en zelfstandigheid zijn ook belangrijke eigenschappen voor een servicemonteur. Je draait namelijk niet alleen reguliere dagdiensten, maar hebt zo nu en dan ook een storingsdienst buiten kantooruren.
Bovendien moet je jouw werk met grote precisie uitvoeren en is het belangrijk dat je je altijd aan de veiligheidsregels houdt.
Met jouw servicegerichtheid en technische kennis zorg je ervoor dat de storingen bij klanten naar alle tevredenheid worden verholpen.
Daarnaast ben je ook verantwoordelijk voor een juiste administratieve afhandeling van de uitgevoerde werkzaamheden.

Je hebt de mogelijkheid om door te groeien en minder ervaren werknemers te adviseren. Door bedrijfstrainingen en cursussen ben je altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in jouw vakgebied.

Spreken de werkzaamheden van servicemonteur jou aan?
Dan is dit beroep misschien wel iets voor jou!